Lunch & middag

Zucchininudlar bolognese

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Med den komplexa smaken av tomater och vitlök i kombination med jordnära svampar och djärva kryddor av chilipulver och spiskummin, är denna bolognese en utsökt rå variant på den traditionella rätten som säkerligen kommer att göra dig nöjd!

Zucchini är rik på polyfenoliska antioxidanter som är viktiga för att skydda kroppen från åldrande och sjukdomar. Zucchini är också en bra källa till kalium som är en viktig intracellulär elektrolyt som hjälper till att upprätthålla vätskebalansen och normalisera blodtrycket och är avgörande för att förhindra hjärtinfarkt och stroke.

Zucchini innehåller fytonäringsämnen som är viktiga för prostatahälsan eftersom de kan bidra till att minska symtomen på benign prostatahypertrofi (BPH). De innehåller också kraftfulla antiinflammatoriska föreningar som kan hjälpa astma, reumatoid artrit och fibromyalgi. Zucchini är också känt för att vara särskilt fördelaktigt för högt blodtryck, grå starr, makuladegeneration, ateroskleros, diabetes, ödem, multipel skleros och mag- och tjocktarmscancer.

Svampar har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper som effektivt kan reglera inflammation i hjärtat, leder, organ och vävnader, vilket gör dem särskilt bra för dem som lider av artrit, hjärtsjukdomar, astma, fibromyalgi, kroniskt trötthetssyndrom, hjärt-kärlsjukdom, Parkinsons sjukdom, och Alzheimers sjukdom. Svampar innehåller också en antioxidantförening som heter L-ergothioneine som är känd för att vara otroligt viktig för kognitiv funktion, ögonhälsa, reproduktiv hälsa och lunghälsa.

  • Ingredienser
    • 4 stora zucchini*, skalade
    • 4,8 dl soltorkade tomater (ej i olja)
    • 4,8 dl tomater
    • 7,2 dl svamp
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dadel
    • 2 vitlöksklyftor
    • 0,6 dl persilja
    • 2 blad basilika
    • 1 tsk vardera av spiskummin och chilipulver och fågelkryddblandning
    • 1⁄2 tsk vardera havssalt, paprika
    • 1 nypa torkad oregano
  • Gör så här
  • Gör zucchinin till nudlar med hjälp av en spiralizer, en julienneskalare eller vanlig skalare. Om du använder en vanlig skalare, torka nudlarna innan de portioneras i skålar.

    Ställ 2,4 dl svamp åt sidan innan du kombinerar alla resterande ingredienser i en matberedare. Bearbeta tills det är väl blandat till en tjock sås. Skiva resterande svamp och rör ner. Toppa zucchininudlarna med en rejäl portion av såsen och njut.

    Tips!

    *Gurka kan användas istället för zucchini för nudlar

    2-4 portioner

Relaterade recept

Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Pasta & Bönbollar i Tomatsås
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar
Fettfritt, Lunch & middag Chow Mein - wokade nudlar
Lunch & middag Jamaicansk gryta
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk glutenfri Pasta Bolognese
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Lunch & middag Grönsaks Ramen