Fettfritt, Lunch & middag

Gurknudlar & Chunky tomatsås

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Gurkanudlar är ett enkelt och läckert sätt attta del av de läkande fördelarna av denna speciella frukt. Toppat med en tjock sås på färska, saftiga tomater, smakfull vitlök och doftande basilika. Detta recept ger en underbart läkande och välsmakande måltid eller mellanmål när som helst på dagen. Detta receptet kan lätt bli en återkommande måltid  dagligen eller veckovis för dig och din familj.

Gurkor stärker binjurarna och njurarna och spolar ut virala neurotoxiner ur blodomloppet. De återfuktar lymfsystemet vilket möjliggör bättre rengöring. Gurkhydrering kan sakta ner och till och med stoppa en ny mononukleosinfektion. Det höga fiberinnehållet i gurkor gör dem till ett utmärkt botemedel mot förstoppning genom att tillföra volym och återfuktning direkt till tjocktarmen.

Tomater innehåller sin egen variant av C-vitamin som är biotillgängligt för lymfsystemet och levern, stödjer immunsystemet för att hålla det starkt mot EBV och hindrar virus från att enkelt resa genom kroppen. När de växer absorberar och samlar tomater månskenets frekvens på natten. Detta innebär att när de konsumeras stärker tomater sköldkörtelns radioliknande frekvenser, vilket hjälper till att skapa balans och homeostas med alla kroppens organ och körtlar. Tomater hjälper till att stoppa minst 20 olika typer av cancer. De förhindrar också myom, cystor, tumörer, lipom och knölar från att växa och är antivirala och antibakteriella.

Vitlök är antiviral, antibakteriell, svampdödande (inklusive anti-mögel), anti-parasitisk och rik på den fytokemiska allicin, en svavelförening som förebygger sjukdomar. I motsats till vissa felaktiga teorier dödar vitlök inte produktiva bakterier i tarmkanalen. Det dödar bara improduktiva bakterier.

 • Ingredienser
  • 1 engelsk gurka, skalad
  • 2 medelstora tomater, grovt hackade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,6 dl färsk basilika, grovt hackad, mer för garnering
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • Salta och peppra, efter smak
  • Pressa citronsaft på toppen (valfritt)
 • Gör så här
 • Gör gurkan till nudlar med hjälp av en spiralizer eller grönsaksskalare. Dela mellan två skålar och ställ åt sidan.

  Lägg tomater, vitlök, färsk basilika, chiliflakes, salt och peppar i en matberedare och kör snabbt tills du får en tjock tomatsås. Häll den ovanpå gurknudlarna och toppa med färsk basilika och en klick citronsaft (valfritt).

  Servera omedelbart.

  2 portioner

  För mer om de oupptäckta dolda helande egenskaperna hos frukt, grönsaker, örter, kryddor och vilda livsmedel, skaffa #1 NY Times bästsäljande bok, Kostguiden.

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag
Lunch & middag, Snacks & sött Pannkakor med smak av äppelpaj
Fettfritt, Snacks & sött Isglass med vattenmelon & lime
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis
Fettfritt, Lunch & middag Potatis & blomkålssoppa
Fettfritt, Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Sötpotatissoppa
Fettfritt, Lunch & middag Gurknudlar & Chunky tomatsås
Julrecept, Lunch & middag Fylld Acorn Squash
Fettfritt, Lunch & middag Quinoasallad