Detox, Fettfritt, Lunch & middag

Raw Spenatsoppa

”En av de fantastiska sakerna med att införliva mer frukt och grönsaker i vår kost är hur våra smaklökar förändras och vi börjar längta efter mer och mer av dessa färska ingredienser med tiden. När du längtar efter bladgrönsaker och fördelarna de ger, är denna lättlagade soppa med rik smak ett utmärkt sätt att införliva dem i din dag i en lättsmält form. Med alla mineraler som spenaten ger, hjälper du också till att dämpa alla begär efter mat du vet inte tjänar din hälsa just nu.

Det finns en myt att vissa gröna bladgrönsaker är höga i oxalater och därför är skadliga. Detta är felaktigt och hindrar många människor från att få i sig kraftfulla och nödvändiga näringsämnen och läkande egenskaper från livsmedel som anses vara höga i oxalater.
Det finns oxalater i varenda frukt och grönsak på planeten. Det stora utbudet av näringsämnen i så kallade högoxalatbladiga grönsaker är några av de mest näringsrika som finns tillgängliga för oss. Medicinsk forskning och vetenskap har inte upptäckt att det finns antioxalater i frukt, grönsaker och bladgrönsaker som hindrar oxalater från att orsaka oss den skada som den nuvarande trenden säger att de gör. I verkligheten orsakar dessa livsmedel oss ingen skada, snarare förser de oss med viktiga läkande näringsämnen som fytokemikalier, vitaminer och mineraler.

Om du har hört att nattskugggrönsaker förvärrar tillstånd som artrit, kan du släppa denna missuppfattning. Potatis, tomater, paprika och auberginer, när de är mogna, har ingen negativ effekt på hälsan. Tvärtom: Dessa fantastiska livsmedel förbättrar hälsan med sina näringsämnen och läkande egenskaper. De är precis vad du behöver när du hanterar sjukdom.
Den moderna teorin säger att dessa livsmedel är höga i alkaloider som orsakar inflammation. Det är dock inte alkaloiderna som orsakar inflammation. Det är inte maten som växer på nattskuggväxter som är problemet. Vi måste titta på de andra ingredienserna som serveras tillsammans med dessa livsmedel. När det gäller ketchup och tomatsås finns det ofta majssirap med hög fruktoshalt, och där det finns tomater hittar du ofta en veteskorpa eller en skiva smörgåsbröd till.” – Anthony William

 • Ingredienser
  • 5 dl körsbärstomater*
  • 1 selleristjälk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 dl färsk bladspenat
  • Saften från 1 apelsin
  • 2 basilika blad, några kvistar koriander eller färsk persilja
  • 1 - 1/2 Gurka
 • Gör så här
 • Mixa alla ingredienser förutom gurkan till en slät soppa. Ät tillsammans med gurknudlar eller drick som en smoothie och ät gurkstavar som snacks efteråt.

  *Om du inte tycker om tomater eller av någon anledning inte kan äta det så kan du byta ut tomaterna mot  1-2 färska mango, får du inte tag i färsk mango går det bra med fryst mango. Du kan också använda bananer om du inte får tag i något av ovanstående. Använd inte tomat och banan i samma recept, då det är en svårsmält kombination.
  Vill du ha den mer matig och är okej med att äta mer fett kan du ta 1/2 avokado i också.

  Receptet är från boken: Läk med Detox.
  Variant 2: utan gurknudlar med avokado: https://www.medicalmedium.com/blog/spinach-soup 

   

Relaterade recept

Detox, Fettfritt, Lunch & middag
Fettfritt, Mellanmål, Smoothie & dryck Vilda Blåbärssoppa
Detox, Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck Tungmetall-Detox-Smoothie
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Orange Creamsicle Smoothie
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Healing Holiday Salad
Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål kikärtspaj / Kikärts quiche
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Bröd, Fettfritt, Frukost, Lunch & middag, Snacks & sött Potatisvåfflor med lönnsirap