Lunch & middag

Zucchinisoppa

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Det blir inte enklare eller mer tillfredsställande än denna rika zucchinisoppa. Rustik och läcker, den här soppan är perfekt att äta ensam eller som tillbehör tillsammans med vilken middag som helst.

Zucchini är mycket alkalisk mat som är en av de mildaste och lättaste grönsakerna att smälta. Zucchini är en stor källa till vitamin A, C och B-komplex samt mineraler som järn, zink, kalium och mangan. Det är rikt på fibrer och lågt i kalorier, vilket gör det till en utmärkt viktminskningsmat och hjälper till att minska förstoppning och uppblåsthet.

Zucchini är rik på polyfenoliska antioxidanter som är viktiga för att skydda kroppen från åldrande och sjukdomar. Zucchini är också en bra källa till kalium som är en viktig intracellulär elektrolyt som hjälper till att upprätthålla vätskebalansen och normalisera blodtrycket.

Denna soppa är det perfekta sättet att använda och njuta av i ditt hem eller trädgård.

  • Ingredienser
  • 8 zucchini, i tärningar
    2 vitlöksklyftor
    0,6 dl mandel
    ½ tsk havssalt
    1 tsk olivolja
    1/8 tsk eller en skvätt vardera salvia och timjan

  • Gör så här
  • Ångkoka zucchini och vitlök tills de är mjuka, cirka 5-10 minuter. Sila och lägg i en höghastighetsmixer med de återstående ingredienserna. Mixa tills det är väl blandat. Servera och njut!

    2 portioner

Relaterade recept

Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Mac & cheese
Fettfritt, Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Sötpotatissoppa
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Vegansk köttfärslimpa gjord på linser
Detox, Fettfritt, Lunch & middag Raw Spenatsoppa
Fettfritt, Lunch & middag Blomkålsmos & svampsås