Lunch & middag

Vårsallad

Den här Salladen är full av näring från gröna blad och grönsaker.  Serveras tillsammans med en god dressing.

Ärter innehåller lätt assimilerbara läkande fytokemiska föreningar och kolhydrater plus ett överflöd av klorofyll som lätt absorberas i tarmslemhinnan.

Gurkor stödjer matsmältningen; de innehåller oupptäckta koenzymer som en dag kommer att kallas talafinns. Vid sidan av enzymer som har upptäckts av medicinsk forskning (som erepsin), hjälper talafinner kroppens proteinmatsmältningsprocess så att du kan få ut det mesta av allt du äter.

Bladgrönt skapar äkta alkalinitet i kroppens system, särskilt lymfsystemet, som kan bli det suraste systemet på grund av en flod av kemikalier, syror, plaster, bekämpningsmedel, tungmetaller och patogener som ständigt kommer in i lymfvägarna.” – Anthony William

  • Ingredienser
  • Salladen:
    5 dl (60 g) babyspenat
    5 dl (81 g) hackad romansallat
    1/2 avokado, tunt skivad (valfritt)
    4-5 rädisor, tunt skivade
    1 dl ärtskott
    0.5 dl färska gröna ärtor
    1/2 gurka, tunt skivad
    4-5 körsbärstomater, halverade
    0,5 dl (25 g) tunt skivad eller strimlad rödkål

    Fler alternativ till tillbehör:
    Solrosskott,
    Microblad
    Strimlade morötter
    Lök
    Röd/orange/gul paprika

    Dressing
    2,5 dl (136 g) tärnad zucchini
    2 msk lönnsirap
    1 tsk gurkmeja
    3 msk citronsaft
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk tahini
    1/2 tsk senapspulver (valfritt)
    Nypa cayenne (valfritt)
    Havssalt, efter smak (valfritt)
    Nymalen svartpeppar, efter smak (valfritt)
    2-3 msk vatten, mer om det behövs

  • Gör så här
  • Skiva och hacka alla ingredienser till salladen och lägg upp den på ett eller två serveringsfat.

    Gör dressingen genom mixa alla ingredienser till en slät sås i en mixer.
    Häll dressingen över salladen och blanda runt tills allt är täckt.

     

     

     

    Orginal recept och video: https://www.medicalmedium.com/blog/spring-salad

     

Relaterade recept

Lunch & middag
Lunch & middag Indisk Daahl
Fettfritt, Lunch & middag Pasta & Bönbollar i Tomatsås
Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål kikärtspaj / Kikärts quiche
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk Japchae
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Vegansk köttfärslimpa gjord på linser
Fettfritt, Lunch & middag Ratatouille
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar