Fettfritt, Lunch & middag

Vegansk glutenfri Pasta Bolognese

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Denna underbara, närande bolognesesåsen tillsammans med gluten- och majsfri pasta kommer säkerligen att tillfredsställa familjen! Gjort på linser, valnötter, grönsaker och örter, har detta bolognese-recept gott om smak och är ren tröstmat – men gjort utan några problematiska ingredienser! För ett helt fettfritt bolognesealternativ som dessutom görs på bara grönsaker istället för linser kan du prova spaghettisquash-bolognese receptet på bloggen.

Svampar minskar svamp, bakterier och virus i tarmkanalen, vilket gör att renare näringsämnen och renare blod kommer in i levern.

Morötter erbjuder en snabb leverpåfyllande källa till glukos som är bunden till mineraler och vitaminer.

Vitlök har en medicinsk, skarp, sammandragande kvalitet som är antipatogen.

  • Ingredienser
    • 2,4 dl finhackad gul lök
    • 1,8 dl finhackad selleri
    • 4,8 dl finhackad svamp
    • 2,4 dl riven morot
    • 4 vitlöksklyftor, hackade
    • 2,4 dl råa valnötter, finhackade
    • 1,8 dl torkade bruna eller gröna linser, sköljda
    • 7,2 dl läkande buljong  (se även Tips längre ner för fler alternativ)
    • 3,6 dl tärnade tomater i burk
    • 0,6 dl tomatpuré
    • 2 tsk vitlökspulver
    • 1 1/2 tsk torkad basilika
    • 2 tsk torkad oregano
    • Havssalt (valfritt), efter smak
    • 0,5 kilo glutenfri och majsfri penne, rigatoni eller rotinipasta ( Se Tips längre ner)
    • 1,2 dl löst packade färska basilikablad, till garnering

    För garnering:

    Paranötparmesan (valfritt)

  • Gör så här
  • Placera en stor keramisk non-stick-gryta på medelhög värme. Tillsätt löken, sellerin och svampen. Koka i 5-8 minuter, tills löken och svampen är mjuka och bruna. Tillsätt vatten om det behövs för att förhindra att det fastnar. Tillsätt moroten och vitlöken i grytan och fortsätt koka i ytterligare 2-3 minuter.

    Tillsätt valnötter, linser, läkande buljong, tärnade tomater, tomatpuré, vitlökspulver, torkad basilika och torkad oregano i grytan. Låt sjuda och låt koka på låg värme i 30-40 minuter, tills linserna är mjuka och såsen tjock.

    Medan såsen puttrar kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

    Smaksätt såsen efter smak med havssalt (om du använder). Tillsätt pastan i såsen och rör om tills det är blandat.

    Servera med en gång med färsk basilika och nötparmesan på toppen (om du använder).

    6-8 portioner

    För läckra, läkande recept, kolla in New York Times bästsäljande boken Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

    ————————-

    Tips!

    Semper har glutenfri spagetti & pennepasta som är gjort på brunt ris. Finns att köpa på bl.a ica maxi.
    Eller via nätet HÄR eller HÄR

    Om du inte vill laga den läkande buljongen kan du köpa ren buljong HÄR eller HÄR

     

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Pasta & Bönbollar i Tomatsås
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Ketchup
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Fettfritt, Snacks & sött Bär & fruktremmar
Lunch & middag Vårsallad