Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag

Potatis-, morot- & zucchinibiffar

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Dessa grönsaksbiffar är otroligt mångsidiga, du kan ha dem till en vanligt lunch- eller middag. Testa dem tillsammans med en sallad, med ångade grönsaker, toppade med salsa, i ett sallads- eller kålblad, doppat i det naturliga ketchupreceptet i Läk Med Detox eller något annat sätt du kan tänka dig.

Morötter: En snabb leverpåfyllande källa för glukos som är kopplad till mineraler och vitaminer. När morötter äts råa är de högre i antiseptiska fytokemiska föreningar som hämmar tillväxten av ovänliga mikroorganismer.

Zucchini: Lugnande för tarmkanalens väggar, driver ut patogener som bakterier och svamp, vilket möjliggör bättre absorption av näringsämnen som kan skickas upp till levern. Zucchini är bra gallblåsemat, som innehåller fytokemikalier som faktiskt minskar gallblåseinflammation.

Potatis: Rikligt med aminosyror som specifikt hämmar virustillväxt. Potatis är hög i glukos som ger substans till levern, eftersom det är precis vad levern förlitar sig på för att hålla sig stark. Potatis håller levern jordad och stabil, vilket ger oss en bra konstitution.

 • Ingredienser
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprika
 • Gör så här
 • Tillsätt 3 tum (ca 7 cm, mängd beror på hur hög grytan är) vatten i en medelstor gryta, koka upp och lägg till en ångkokningssatssats. Lägg potatisen och morötterna i korgen/silen och täck över och ånga i 15 till 20 minuter tills de är mjuka. Ta bort från värmen och kyl helt.

  Värm ugnen till 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

  Riv zucchinin och lägg den i en nötmjölkspåse för att krama ur allt vatten. Se till att zucchinin är väldigt torr; annars tar det längre tid för biffarna att bli knapriga i ugnen. Lägg i en skål. Riv potatisen och morötterna och lägg dem i skålen med den rivna zucchinin. Tillsätt vitlökspulvret, lökpulver, torkad oregano och paprika och blanda väl.

  Forma blandningen till ca 8 biffar och lägg dem på plåten. Sätt in i ugnen och tillaga i 45 till 60 minuter, tills de är bruna och krispiga, vänd dem halvvägs igenom. Låt biffarna svalna i 10 till 15 minuter innan de äts så att de stelnar.

  8 biffar.

Relaterade recept

Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag
Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Banan & Körsbärs Smoothie
Detox, Fettfritt, Smoothie & dryck Vattenmelon & ingefära lemonad
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Leverstärkande Smoothie
Lunch & middag Grönsaks Ramen
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Ananas & Ingefära Smoothie
Fettfritt, Lunch & middag Chow Mein - wokade nudlar
Detox, Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck Tungmetall-Detox-Smoothie
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tranbär & Apelsinsås
Fettfritt, Lunch & middag ”Ägg”stekt ris