Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Det är svårt att slå den fräscha smaken och den täta näringen av en lummig grönsallad med dina favoritfrukter och -grönsaker och en fantastisk dressing. Men det finns hundratals andra sätt att skapa läckra, vackra sallader.
Idag har jag ytterligare ett recept som du kan lägga till din salladsrepertoar. Den är rejäl, rolig, färgstark och mångsidig. Du kan hacka och byta grönsaker, kryddor och örter i nästan vilken kombination som helst varje gång eller hålla dig till dina favoriter. Du kan byta quinoan mot ett annat glutenfritt spannmål som hirs eller brunt ris, eller utelämna den helt om du är känslig för spannmål eller läkning, och istället använda rå blomkål bearbetad i en matberedare tills den liknar ris.
Den här salladen är underbar ensam eller serverad ovanpå babyspenat, romaine, smörbladssallat eller maché.
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan för att svalna.
När den svalnat, hacka de övriga ingredienserna och blanda med den avsvalnade quinoan. Smaka av och justera med kryddor efter smak och önskemål.
Om du föredrar en varm sallad kan du röra ner de råa grönsakerna och övriga ingredienser tillsammans med quinoan när den precis är tillagad och äta den direkt.
Tips!
Växla mellan olika dressingar som du hittar under kategori Tillbehör (dressing/röror/såser)