Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck

Orange Creamsicle Smoothie

”Apelsiner har kallats för den ”perfekta maten” och innehåller ett fantastiskt utbud av helande vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytonäringsämnen. De är höga i vitamin C, A, B-komplexa vitaminer, folat, betakaroten, lutein och mineraler som kalcium, magnesium, järn och kalium. Apelsiner har varit kända för att hjälpa till att förebygga cancer, sänka högt blodtryck, bekämpa virusinfektioner, lindra förstoppning, förhindra njursten och makuladegeneration. Apelsiner innehåller en betydande mängd glutation som är avgörande för en sund ögon- och lungfunktion. Apelsiner är mycket bra för andningsproblem som astma eller bronkit och kardiovaskulära problem som högt blodtryck och KOL.

Bananer är en av de mest näringsrika och helande frukterna som finns tillgängliga idag. De innehåller upp till 76 % vatten och är packade med vitaminer som C-vitamin och B6 och mineraler som kalium, koppar och mangan. Detta höga förhållande mellan vatten och näringsämnen gör dem till ett utmärkt elektrolytmat perfekt för upptagna mammor, träningsentusiaster och människor på språng. Bananer är också utmärkt ”hjärnmat”. Bra för tunga tänkare och kända för att hjälpa till att bygga starka muskler samt stärka nervsystemet.

Kokosvattnet kommer att ge djup återfuktning och näring till dina celler. Vaniljen ger en underbar glassmak och dess lugnande effekter på det centrala nervsystemet hjälper dig att ta dig igenom all stress du möter under dagen.” – Anthony William

 • Ingredienser
  • 2 frysta bananer
  • 1 färsk banan
  • 3 hela hackade apelsiner, (skal och kärnor borttagna)
  • 1-2 dl kokosvatten
  • Frön från 1/4 vaniljstång
 • Gör så här
 • Mixa alla ingredienser till en slät konsistens. Om du inte har en höghastighetsmixer kan det vara svårt att få smoothie helt slät. Du kan ta 2,5 dl färskpressad apelsinjuice istället för 3 apelsiner isåfall.

   

   

   

   

   

  Original recept: https://www.medicalmedium.com/blog/creamsicle-smoothie

   

Relaterade recept

Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck
Fettfritt, Snacks & sött Äppeljuiceglass
Fettfritt, Lunch & middag Blomkålsris med indisk kryddad salsa
Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck, Tillbehör (dressing/röror/såser) Bananmjölk
Fettfritt, Lunch & middag Portabellogryta
Fettfritt, Lunch & middag Quinoasallad
Detox, Fettfritt, Smoothie & dryck Vattenmelon & ingefära lemonad
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass
Fettfritt, Snacks & sött Banana Foster
Fettfritt, Julrecept, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Ugnsrostade brysselkål i lönnsirap