Lunch & middag

Indisk Daahl

Indisk mat är en riktigt favorit här hemma. Detta receptet är gott, värmande och fyllt av smaker.

  • Ingredienser
    • 2 dl gula linser
    • 2 stora gula lökar
    • 3 st stora kvisttomater
    • 3 st stora vitlöksklyftor
    • 1 msk finhackad ingefära
    • 1/2 - 1 tsk lönnsirap
    • 2 msk spiskummin
    • 1 msk paprikapulver
    • 1 1/2 tsk salt
    • Cayennepeppar
    • 1/2 tsk bruna senapsfrön
    • 1 msk spiskummin frön
    • 12 st svartpepparkorn
    • Saften från 1/2 citron
    • 2 dl hackad färsk koriander
  • Gör så här
  • 1. Koka upp 2 dl linser tillsammans med vatten. Spara vattnet linserna kokat i när det är klart.

    2. Torr rosta spiskumminfrön, senapsfrön och svartpepparkorna tills det doftar rostat och fått en gyllenbrun färg. Lägg på ett fat tills senare.

    3. Finhacka lök, vitkök, ingefära och tomater. Lägg allt i en stekpanna tillsammas med lite vatten så det inte bränner vid. Stek tills löken är mjuk.

    4. Mixa 2/3 delar av allt i stekpannan tillsammans med 1/2 tsk av de torr rostade kryddorna och 3 dl vatten. När allt är mixat till en slät sås häller du tillbaka allt i stekpannan igen.

    5. Tillsätt paprikakrydda, spiskummin, honung, salt, cayennepappar och resten av de torr rostade kryddorna. Ta nu 3 dl av linsvattnet plus linserna och lägg dem i stekpannan tillsammans med allt. Låt puttra på svag värme i ca 10 min.

    6. Tillsist pressar du i saften från 1/2 citron, lägg i den hackade korianern och smaka sedan av. Servera tillsammans med blomkålsris eller ångkokt potatis.

Relaterade recept

Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Tortillasoppa med sötpotatis
Fettfritt, Lunch & middag Blomkålsris med indisk kryddad salsa
Fettfritt, Lunch & middag Chow Mein - wokade nudlar
Detox, Fettfritt, Lunch & middag Raw Spenatsoppa
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk Japchae
Lunch & middag Vårsallad
Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grekisk regnbågssallad
Fettfritt, Lunch & middag Ratatouille