Lunch & middag

Potatissallad med dill, rädisor & ärtor

Potatis anklagas felaktigt för att bidra till fetma, diabetes, cancer, Candida-överväxt och många andra tillstånd, medan dessa mirakulösa knölar i själva verket kan vända dessa sjukdomar. Det är rätt! Potatis är faktiskt bra för personer med diabetes, eftersom de hjälper till att stabilisera blodsockret. Hela potatisen, inifrån och ut, är värdefull och fördelaktig för din hälsa: potatisväxter hämtar några av de högsta koncentrationerna av makro- och spårmineraler från jorden. Potatis är också rik på kalium och rik på vitamin B6, samt en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form. Lysin är ett kraftfullt vapen mot cancer, leversjukdomar, inflammationer och virus som Epstein-Barr och bältros som ligger bakom reumatoid artrit, ledvärk, autoimmuna sjukdomar med mera.

Rädisor fyller på immunförsvaret. När det konsumeras stöter svavlet i rädisor bort alla typer av patogener och fungerar som ett maskdödande medel för att döda inälvsmaskar och andra parasiter. Organosulfiderna i rädisor håller även artärer och vener rena, vilket skapar en skyddande barriär i blodkärlen så att plack inte fäster vid deras foder. Rädisor är utmärkt för att hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar och andra kardiovaskulära problem, delvis genom att öka det goda kolesterolet och sänka det onda kolesterolet.  Skalet på rädisan hjälper till vid alla typer av cancer, vilket gör dessa små rotfrukter till en god mat för att hjälpa till att förebygga sjukdomen.

Dill är en utmärkt antioxidant och kemoskyddande ört som är mycket fördelaktig för virus-, bakterie-, jäst- och svampinfektioner, parasiter, smärtlindring, sömnstörningar, förebyggande av cancer och andningsbesvär. Dill används också regelbundet som ett matsmältningshjälpmedel och kan hjälpa till att minska dålig andedräkt, sura uppstötningar, flatulens, matsmältningsbesvär och diarré.” – Anthony William

 • Ingredienser
 • Potatissalladen:
  700 gram potatis
  1 tsk salt
  8 rädisor, mycket tunt skivade
  2,4 dl gröna ärtor

  0,6 dl dill, finhackad

  Dressing:
  0,6 dl vit tahini
  2 msk vatten
  0,6 dl citronsaft
  2 msk dill
  2 msk gräslök
  Salt och peppar
 • Gör så här
 • Ångkoka potatisen med en ångkokningssats.
  Låt svalna när potatisen är klar.
  Lägg sedan potatis, rädisor, ärtor och dill i en stor skål.

  Gör dressingen genom att blanda ihop tahini, vatten, citronsaft, dill, gräslök, salt och peppar. Häll dressingen på salladen och blanda väl.

  4 portioner.

Relaterade recept

Lunch & middag
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Ugnsrostad Fylld Butternutpumpa
Fettfritt, Lunch & middag Klyftpotatis med hemmagjord ketchup
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Gurka & tomatsallad med färska örter
Lunch & middag Grönsaks Ramen
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar
Fettfritt, Lunch & middag Blomkålsris med indisk kryddad salsa
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong