Fettfritt, Snacks & sött

Citronmelissglass

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Glassar är ett roligt sätt att smyga in läkande ingredienser. I det här receptet är den otroliga örten citronmeliss stjärnan, med den råa honungen, citronsaften och ingefäran som också har huvudroller i sig.

Citronmeliss är ett läkande allt som kan hjälpa otaliga symptom och tillstånd. Antiparasitisk, antiviral och antibakteriell för hela kroppen och bekämpar Epstein-Barr-viruset, bältros och andra herpetiska virus som HHV-6. Det är en fantastisk ört för halsfluss, vilket är inflammation som orsakas av streptokocker. Dessutom avgiftar citronmeliss levern, mjälten och njurarna och hjälper till att minska blåsinflammation, vilket gör den till en stjärna för att lindra interstitiell cystit och urinvägsinfektioner (UVI).

Rå honung innehåller mer än 200 000 oupptäckta fytokemiska föreningar, inklusive patogendödare, fytokemikalier som skyddar dig från strålningsskador och fytokemikalier mot cancer. När den dras in i cancertumörer och cystor, stänger denna sista klass av fytokemikalier av cancertillväxtprocessen – vilket betyder att rå honung kan stoppa cancer på direkten.

Ingefära är det ultimata kramplösande medlet, vilket gör det idealiskt för sjukdomar som påverkas av stress, såsom binjuretrötthet, sura uppstötningar, sömnapné, spastisk urinblåsa, sömnlöshet, matsmältningsproblem som spastisk tjocktarm och gastrit, och kronisk muskelsmärta. Och som ett antiviralt, antibakteriellt och antiparasitiskt medel förtjänar ingefära alla utmärkelser den får för att främja ett hälsosamt immunsystem. Ingefära är också idealisk för stresshjälp, DNA-rekonstruktion, förbättring av din kropps produktion av B12 och så mycket mer.

 • Ingredienser
 •  

  • 0,8 dl färsk citronmeliss eller 2 msk torkad
  • 2,5 cm ingefära, fint skivad (valfritt)
  • 6 dl vatten
  • 0,8 dl citronsaft (valfritt)
  • 0,8 dl rå honung (eller ersätt med 1,2 dl äppeljuice men använd då 4,8 dl vatten istället för 6dl + 1 msk citronsaft)
 • Gör så här
 • Lägg citronmeliss, ingefära och vatten i en liten kastrull och låt sjuda upp. Stäng av värmen och ställ åt sidan tills det svalnat helt. Häll av och rör sedan ner citronsaft och rå honung. Häll upp i glassformar och ställ in i frysen över natten.

  6-8 glassar

  Lär dig mer om frukt och grönsakers dolda läkande krafter i New York Times bästsäljande bok Kostguiden

Relaterade recept

Fettfritt, Snacks & sött
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tranbär & Apelsinsås
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Fettfritt, Lunch & middag ”Ägg”stekt ris
Bröd, Julrecept, Snacks & sött Pumpabröd
Fettfritt, Lunch & middag Klyftpotatis med hemmagjord ketchup