Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Pumpkin pie behöver inte vara säsongsbetonad. Varför inte servera denna festliga favorit till vänner och familj vid sociala sammankomster året runt när den är gjord med så rena ingredienser? Utsökt, tillfredsställande och rikt, detta recept offrar inte smak bara för att den är hälsosammare. Dessutom finns det 2 alternativ till pajskal – ett som är nötfritt och ett som är spannmålsfritt, så att du kan välja det som är bäst för din familj och dina vänner. Dela och njut!
För det nötfria pajskalet:
För det spannmålsfria pajskalet:
För fyllningen:
Tillbehör :
Värm ugnen till 350F/180C. Smörj en 9 tum (ca 23 cm) pajform och ställ åt sidan.
Gör basen genom att tillsätta det glutenfria havremjölet eller mandelmjölet och kokosoljan i en matberedare och pulsera tills du har fina smulor.
Medan matberedaren är igång, tillsätt lönnsirap följt av vattnet (om det behövs) tills degen klibbar ihop när den trycks mellan fingrarna.
Lägg degen i pajformen och tryck till jämnt i botten och uppåt på sidorna. Kyl tills det behövs.
Gör fyllningen genom att tillsätta pumpapuré, kokosmjölk, arrowrotmjöl, lönnsirap, kokossocker, vaniljstång/ pulver/ alkoholfritt vaniljextrakt och pumpakrydda i en mixer och mixa till en slät smet. Häll i det förberedda pajskalet och grädda i 55-60 minuter, tills skorpan är gyllene och fyllningen stelnad. Om pajskalet börjar bli brun ganska snabbt, täck kanterna med aluminiumfolie eller ett pajskalsskydd (det är mer troligt att det händer med den kornfria pajdegen.
Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna i rumstemperatur i minst 1 timme, ställ sedan in i kylen och låt svalna i ytterligare 4-6 timmar eller över natten.
Skiva och servera med kokosvispad grädde (om du använder) och ett stänk mald kanel.
6-8 bitar
Lär dig mer om hur du läker från New York Times bästsäljande bok Läk med Detox