Bröd, Julrecept

Medical Medium Bröd

  • Ingredienser
    • 3 msk malda linfrön + 1,2 dl vatten (1/2 cup)
    • 1,2 dl (1/2 cup) osötad äppelmos
    • 3 msk lönnsirap
    • 4,2 dl (1 & 3/4 cup) vatten
    • 7,2 dl (3 cups) glutenfritt havremjöl
    • 1,8 dl (3/4 cup) hirsmjöl
    • 3,6 dl (1 & 1/2 cup) tapiokastärkelse
    • 1 1/2 msk bakpulver
  • Gör så här
    • Värm ugnen till 180 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper.
      Blanda samman de malda linfröna/chiafröna och vattnet. Ställ åt sidan i 5 minuter tills det tjocknat.
      Lägg i en stor bunke tillsammans med äppelmos, lönnsirap och vatten. Vispa ihop det ordentligt.
    • Tillsätt havremjöl, hirsmjöl, tapiokastärkelse och bakpulver till de blöta ingredienserna och rör om tills det är jämnt blandat. Ställ åt sidan i 15 minuter för att smeten ska expandera.
    • Häll försiktigt smeten i en brödform, var noga med att inte tappa några av luftbubblorna som har bildats i smeten.
    • Grädda i 50-60 minuter. Testa med en sticka för att se om det är klart.
      Ta ut ur ugnen och tippa försiktigt ut ur brödformen. Ta bort bakplåtspappret och lägg brödet på galler tills det har svalnat helt. Skiva sedan och njut!Tips! Jag tycker brödet blir bäst när man har en bredare brödform. Sist hade jag nästan dubbelt så bred än vad jag har på bilden och då blev det ännu godare.
    Det här receptet är översatt från medicalmedium.com

Relaterade recept

Bröd, Julrecept
Bröd, Fettfritt, Frukost, Lunch & middag, Snacks & sött Potatisvåfflor med lönnsirap
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Ugnsrostad Fylld Butternutpumpa
Julrecept, Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grönkål äppelsallad
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Tortillas på röda linser
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Healing Holiday Salad
Bröd, Snacks & sött Veganskt, Glutenfritt Bananbröd
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar
Bröd, Snacks & sött Bananbröd med vilda blåbär