Fettfritt, Snacks & sött

Bär & fruktremmar

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Fruktläder är ett så roligt och effektivt sätt att få in frukt i dina dyrbara barns magar. De är färgglada, läckra och så bekväma att ge till dina barn eller för dem att ta tag i själva. De är också ett bra mellanmål för resor, bilar och arbete för de av oss som har några extra år på oss! Dessa fruktläder är gjorda med bär för att utnyttja deras otroliga helande krafter, men experimentera gärna med andra alternativ också.

Som jag delar med mig av i min bok Life-Changing Foods, sprider bär sitt hälsovärde med sina djupa lila, blå och svarta färger, som kommer från polyfenolerna som kallas antocyaniner (inklusive malvidin) och antocyanidiner. De är också rika på dimetylresveratrol och dussintals andra fytokemikalier, aminosyror, koenzymer och biföreningar som ännu inte har upptäckts av vetenskapen och är mer rikliga och biotillgängliga i bär än i någon annan mat.

Bär är sann hjärnmat. De är inte bara B12-höjande; de har förmågan att vända fläckar på hjärnan – lesioner, grå områden, förkalkningar, tungmetallavlagringar, vita fläckar, ärrvävnad, kristallisationer och sammanväxningar som skapas av skadade, utvidgade blodkärl. För alla sjukdomar med neurologiska symtom är bär svaret. När du tänker på hjärthälsa också, tänk på bär. Ingenting kan jämföras med hur bär skyddar hjärtklaffar och ventriklar och tar bort plack genom att lösa upp härdade fettavlagringar i vener och artärer.

Bär har också pro-fertilitetsföreningar, som härrör från en enda variant av polyfenol, som är ansvariga för en kvinnas reproduktionssystems förmåga att upprätthålla en konstant balans, så att det ”låga batteriet” bakom så många fall av mystisk infertilitet inte inträffar.

 

 

 • Ingredienser
  • 9,6 dl bär (hallon, jordgubbar, blåbär)
  • 2 msk citronsaft
  • 0,8 dl + 1 msk lönnsirap
 • Gör så här
 • Vanlig ugn:

  Värm ugnen till 170F/75C. Mixa bären, citronsaften och lönnsirapen i en mixer tills de blir helt slätt, ca 4-5 minuter. Klä 2 stora bakplåtar med bakplåtspapper och bred ut blandningen tunt. Grädda ugnen i 3-4 timmar, tills blandningen inte är kladdig längre. Låt svalna och skär sedan i strimlor. Förvara i en lufttät behållare.

  Torkugn:

  Mixa ingredienserna i en matberedare eller mixer tills det är slätt. Sprid ut på dehydratorbrickor och gör den cirka 1/8 tum tjock. Placera brickorna i torkugnen,  35-40°C i cirka 8 timmar. När remmarna är torra, men något klibbigt vid beröring, kan du ta ut dem.

  Ca 20 fruktremmar.

  Lär dig mer om frukter och grönsakers dolda helande krafter i New York Times bästsäljande bok Kostguiden.

Relaterade recept

Fettfritt, Snacks & sött
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis
Fettfritt, Lunch & middag Klyftpotatis med hemmagjord ketchup
Fettfritt, Lunch & middag ”Ägg”stekt ris
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tranbär & Apelsinsås
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Smoothie med hallon & persika
Lunch & middag, Snacks & sött Pannkakor med smak av äppelpaj
Julrecept, Snacks & sött Pecanpaj