Bröd, Snacks & sött

Bananbröd med vilda blåbär

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Letar du efter något sött och gott? Det är svårt att slå detta läckra, fuktiga, smakfyllda bananbröd med vilda blåbär. Det är perfekt för ett eftermiddagssnack med en kopp av ditt favoritörtte, eller njut av det som efterrätt. Det här receptet är inte bara glutenfritt och mjölkfritt; den är också låg i fett, speciellt om du hoppar över valnötterna ovanpå. Du kan göra tillräckligt för att frysa in och lagra i enskilda skivor i frysen. Sen när du vill njuta av en skiva, låt den helt enkelt tina upp, värm upp den i ugnen och njut!

Två av stjärningredienserna i detta recept är de vilda blåbären och bananerna. Nedan är ett utdrag från Leverns Okända Kraft som visar bara några av deras läkande egenskaper.

Vilda blåbär: Innehåller dussintals oupptäckta antioxidanter, inklusive antocyaninvarianter. Det finns inte bara ett pigment i vilda blåbär; det finns dussintals pigment som ännu inte undersökts eller studerats. Det vilda blåbäret är för levern som modersmjölk är för ett barn. Vilda blåbär har inte bara förmågan att ta tag i massor av bråkmakare, de håller även fast vid dem när de lämnar levern, på ett sätt som de flesta andra läkande livsmedel inte kan. Pigmenten i vilda blåbär har förmågan att mätta sig djupt in i levercellerna och korsa cellväggar och membran inuti levern och sprida deras blå överallt. Vilda blåbär förbättrar tarmkanalen & matar bra bakterier där, vilket gynnar levern mycket.

Bananer: Fruktosen i banan är leverns favoritmat. Det ger snabbt bränsle till levern och väcker sömniga celler, vilket ökar deras uppfinningsrikedom och arbetsresultat. Lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst, svampdödande livsmedel. Ett fantastisk livsmedel att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta tillsammans med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.

 • Ingredienser
  • 3 mogna bananer
  • 0,6 dl lönnsirap
  • 0,6 dl kokossocker
  • 1 tsk alkoholfritt vaniljextrakt eller äkta vaniljpulver/stång
  • 1,2 dl osötad mandelmjölk (för fettfritt använd kokosvatten eller bananmjölk, recept HÄR)
  • 4,8 dl glutenfritt havremjöl
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1,2 dl frysta vilda blåbär
  • Hackade valnötter, för toppning (valfritt, uteslut vid fettfritt)
 • Gör så här
 • Värm ugnen till 350F (177 C). Klä en brödform med bakplåtspapper.

  Lägg bananerna i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt lönnsirap, kokossocker, vaniljextrakt och mandelmjölk. Blanda väl.

  I en annan skål, kombinera havremjöl, havssalt, bakpulver och bikarbonat. Vispa tills den är klumpfri. Tillsätt de blöta ingredienserna och vänd försiktigt tills du får en jämn smet. Tillsätt blåbären och rör om mycket försiktigt, precis tillräckligt för att få ihop dem.

  Häll smeten i brödformen och grädda i ugnen i 40 minuter. Efter detta, stäng av ugnen men låt bananbrödet stå i ugnen i 10 minuter till. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt innan du skär upp.

  4 portioner

  Lär dig mer om hur du läker i New York Times bästsäljande bok Leverns Okända Kraft.

Relaterade recept

Bröd, Snacks & sött
Bröd, Julrecept Medical Medium Bröd
Julrecept, Snacks & sött Pecanpaj
Bröd, Mellanmål, Snacks & sött Bars på Pumpa & Sesamfrön
Bröd, Julrecept, Snacks & sött Pumpabröd
Julrecept, Snacks & sött Karamellfudge
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis