Bröd, Snacks & sött

Veganskt, Glutenfritt Bananbröd

  • Ingredienser
    •  4 mogna bananer (helst med bruna prickar på skalet)
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk kokosmjöl
    • 4 dl glutenfritt havremjöl (du kan mixa glutenfria havregryn till mjöl)
    • 2 msk lönnsirap
    • 3 tsk bakpulver
    • 1 tsk kardemumma
    • 1/2-1 banan till garnering
    • 1 nypa salt
  • Gör så här
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa 4 bananer tillsammans med lönnsirapen till en slät smet. Det skall bli 5 dl sammanlagt.
    2. Lägg alla torra ingredienser i en skål & rör ihop.
    3. Tillsätt nu bananmixen i skålen med de torra ingredienserna & blanda ihop väl.
    4. Klä en ugnssäker brödform med bakplåtspapper & häll i smeten. Bred ut till en jämn yta & toppa med bananskivor.
    5. Placera mitt i ugnen 175 grader i ca 65 minuter. Testa med en sticka för att se om kakan är klar. Låt den svalna i 15-20 minuter innan du skär upp den. Frys ner och ta fram när du är sugen.

Relaterade recept

Bröd, Snacks & sött
Bröd, Julrecept, Snacks & sött Pumpabröd
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Tortillas på röda linser
Bröd, Snacks & sött Bananbröd med vilda blåbär
Bröd, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria banan & havrekakor
Snacks & sött Blåbärsmuffins
Bröd, Fettfritt, Frukost, Lunch & middag, Snacks & sött Potatisvåfflor med lönnsirap