Med bara 2 ingredienser kan du snabbt och enkelt göra goda matiga våfflor.
Njut av dessa våfflor till frukost, lunch eller middag.
”Potatis är rik på kalium och vitamin B6, samt en fantastisk källa till aminosyror, särskilt lysin i dess bioaktiva form. Lysin är ett fantastiskt antiviralt vapen.
Lönnsirap, när det är 100 % ren lönnsirap och inte de lönnsmaksatta siraperna som kommer med tillsatser, smaker och färger, är en IV för levern som innehåller ett stort utbud av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen i kombination med högkvalitativa naturliga socker som levern trivs på.” – Anthony William
Ångkoka potatisen tills den är mjuk. Låt den bli helt kall innan du använder den.
När potatisen kallnat mosar du den med en potatisstomp tills den är klumpfri.
Värm upp ett non-stick våffeljärn på hög värme. Täck sedan botten av våffeljärnet med potatismoset så det blir helt jämt och låt den tillagas tills våfflan är knaprig. Tar ca 10-15 minuter. Upprepa med resten av blandningen.
Servera våfflorna tillsammans med lönnsirap. Du kan också använda våfflorna som bröd för att göra smörgåsar eller ha Nice Cream till. Vill du ha sylt till är det lätt att göra egen annars rekommenderar jag St. Dalfour - Hallon Granat Äpple finns att köpa på de flesta Ica butiker.
2 våfflor
Det här receptet är översatt från medicalmedium.com