Detox, Fettfritt, Smoothie & dryck

Vattenmelon & ingefära lemonad

Receptet är översatt från medicalmedium.com

Det finns inget bättre än en verkligt uppfriskande och återfuktande dryck när du som mest behöver den. Lägg nu till otrolig smak och ett överflöd av läkande egenskaper i mixen och denna Lemonade är en vinnare av en drink som du vill göra om och om igen!

Meloner är försmälta – vilket betyder att melonkött är så assimilerbart att våra matsmältningssystem knappt behöver bearbeta det när det kommer in i kroppen, eftersom det innehåller så mycket enzymer och vissa koenzymer som ännu inte har upptäckts av vetenskapen som stärker dem. Fruktosen i melon lämnar magen på mindre än en minut, sedan droppar resten av frukten direkt ner i tarmkanalen, vilket omedelbart stärker och fyller på kroppen. Att äta melon är som att få intravenös näringsterapi. Vattenmelon är specifikt känd för att avsevärt minska inflammation, hjälpa till att spola ut ödem, hjälpa till med viktminskning och lindra depression. Vattenmelon kan också stärka immunförsvaret samt stärka synen.

Jordgubbar är rika på antioxidanter som ökar deras förmåga att återuppbygga, reparera och föryngra kroppen. De har också höga nivåer av fenoler, som fungerar som ett antiinflammatoriskt medel, vilket gör dem till ett viktigt livsmedel för dem som lider av autoimmuna sjukdomar. De är också laddade med C-vitamin som hjälper till att stärka immunförsvaret genom att motverka förkylningar, influensa och luftvägsinfektioner.

Ingefära har kramplösande egenskaper som kommer från dess mer än 60 spårmineraler, långt över 30 aminosyror (många av dem oupptäckta), och mer än 500 enzymer och koenzymer som alla arbetar tillsammans för att lugna reaktiviteten. Och som ett antiviralt, antibakteriellt och antiparasitiskt medel förtjänar ingefära alla utmärkelser den får för att främja ett hälsosamt immunsystem. Ingefära är också idealisk för stresshjälp, DNA-rekonstruktion och förstärkning av din kropps produktion av B12

 • Ingredienser
  • 19,2 dl (8 cups) vattenmelon, skuren i bitar
  • 2,4 dl jordgubbar, skalade och halverade
  • 1 1/2 msk färsk ingefära
  • 0,8 dl citronsaft
  • 1-2 msk rå honung (valfritt)
  • Citronskivor, till servering
  • Is till servering
 • Gör så här
 • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är slätt. Servera tillsammans med is.

  4 personer

Relaterade recept

Detox, Fettfritt, Smoothie & dryck
Julrecept, Smoothie & dryck, Snacks & sött Pepparkaksmoothie
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Ketchup
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk glutenfri Pasta Bolognese
Detox, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Mango Mojito smoothie
Fettfritt, Lunch & middag Aloo Matar
Brain Shot Therapy, Detox Food Fear Shifter
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Tortillas på röda linser
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Smoothie med hallon & persika
Fettfritt, Lunch & middag Portabellogryta