Dessa bönbollar är ett perfekt substitut till köttbullarna på julbordet.
Bönbollar:
• 3,6dl kokta svarta bönor
• 1,8 dl glutenfri havre
• 1,2 dl hackad lök
• 3 vitlöksklyftor, grovt hackade
• 2 msk tomatpuré
• 1/2 msk lökpulver
• 1 tsk paprika
• 1/2 tsk chilipulver (valfritt)
• 1/4 tsk rökt paprika
• 1/2 tsk malen spiskummin
• 1 tsk torkad oregano
• Havssalt, efter smak (valfritt)
Forma blandningen till runda bollar (du bör få cirka 14-16 st) och stek i en ugnsfast stekpanna med non-stick på medelhög värme tills de fått färg på alla sidor. Du behöver inte ha något fett i stekpannan. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Ta ut dom efter ca 20 min.
I MMs original recept serveras dem tillsammans med tomatsås och pasta. Det receptet finns HÄR