Julrecept, Snacks & sött

Karamellfudge

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Dadlar är underbar mat med sina hälsofördelar, smak och mångsidighet. Verkligen naturens godis, dadlar är ett otroligt mellanmål enbart eller med annan frukt, selleri eller gurkstavar. De är också fantastiska tillägg till smoothies, desserter, trailmix, flingor, som sötningsmedel i salladsdressingar, hackade i sallader med mera.

Dadlars hälsofördelar

Dadlar är en idealisk mat för förbättrad energi och hjärnfunktion. De är en bra källa till vitamin A och B-komplex och de är rika på mineraler som järn, kalcium, mangan och kalium. Dadlar är kända för att hjälpa till att bygga upp ben- och muskelstyrka och har använts i tusentals år av idrottare för att förbättra uthållighet, smidighet och styrka.

Dadlar innehåller antiinflammatoriska och anti-infektionsegenskaper som gör det till utmärkt mat för dem som lider av kroniska infektioner och autoimmuna sjukdomar. De hjälper också till att kontrollera hjärtfrekvens och blodtryck vilket ger skydd mot stroke och kranskärlssjukdomar. Dadlar innehåller en lättsmält fiber som har visat sig hjälpa till att förebygga cancer i tjocktarmen, prostata, lungor, endometrie, bröst och bukspottkörtel. De är också kända för att hjälpa till att sänka LDL (dåligt) kolesterol, lindra förstoppning, förbättra anemi och förhindra makuladegeneration.

Karamellfudge

Dagens recept är ett perfekt exempel på hur läckra och mångsidiga dessa små söta kan vara. Med bara fyra enkla ingredienser är dessa Karamellfudge förvånansvärt läckra. Förvara dem i kylen för en söt godbit som är redo att ätas när som helst. Det är det perfekta sättet att skämma bort ditt sötsug med en krämig, kall efterrätt som är pricken över i varje gång.

 • Ingredienser
  • 4,8 dl dadlar
  • 0,6 dl tahini
  • 1 tums bit vaniljstång
  • 1/2 tsk kanel
 • Gör så här
 • I en matberedare, blanda alla ingredienser tills en stor slät boll bildas.

  Klä en brownieform med plastfolie eller bakplåtspapper och tryck ut fudgesmeten tills den är slät och jämn. Täck över och ställ i frysen i 2 timmar eller över natten.

  För att servera, ta ur frysen, skär i rutor och strö över havssalt. Serveras bäst kall och förvaras i frysen.

Relaterade recept

Julrecept, Snacks & sött
Bröd, Fettfritt, Frukost, Lunch & middag, Snacks & sött Potatisvåfflor med lönnsirap
Julrecept, Lunch & middag, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Broccoli i vitlökssås
Mellanmål, Smoothie & dryck, Snacks & sött Caramel Date Chaga Latte
Julrecept, Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grönkål äppelsallad
Julrecept, Snacks & sött Karamellfudge
Snacks & sött Blåbärsmuffins
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Bröd, Mellanmål, Snacks & sött Bars på Pumpa & Sesamfrön
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass