Bröd, Julrecept, Snacks & sött

Fröknäcke

  • Ingredienser
    • 2 dl teff mjöl
    • 0,5 dl linfrön
    • 0,5 dl sesamfrön
    • 0,5 dl pumpafrön
    • 0,75 dl solroskärnor
    • 0,5 dl olivolja eller kokosolja
    • 2 dl kokande vatten
    • 1 krm salt
    • Flingsalt att strö på
  • Gör så här
  • 1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

    2. Rör ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten. Blanda ihop allt snabbt och häll ut på en bakplåt med bakplåtspapper.

    3. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut allt tills det är helt jämnt och tunnt över hela plåten. Ta försiktigt bort det översta bakplåtspappret.

    4. Strö flingsalt över hela knäckebrödet och skär så stora rutor du vill att knäckebröden skall vara innan du stoppar in dom mitt i ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna på ett galler.

Relaterade recept

Bröd, Julrecept, Snacks & sött
Julrecept, Lunch & middag Fylld Acorn Squash
Julrecept, Snacks & sött Kanel Streusel kaka
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar
Snacks & sött Födelsedagstårta
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Lunch & middag, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria blåbärspannkakor
Fettfritt, Snacks & sött Isglass med vattenmelon & lime
Snacks & sött Blåbärsmuffins
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass