Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag

Ugnsrostad Fylld Butternutpumpa

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Söt och välsmakande fylld butternut pumpa. Följ receptet som det är eller välj dina egna favoritgrönsaker till fyllningen och experimentera med dina rena favoritkryddor, håll receptet fettfritt. De fyllda Butternut Squash-halvorna håller sig bra i kylen några dagar; du kan enkelt värma dem i ugnen när du är redo och strö färsk persilja över.

Det här läckra receptet är ett av över 75 recept i den nya boken, Medial Läkning Läk med Detox; Hälsoprotokoll för Ångest, Depression, Akne, Eksem, Borrelia, Magproblem, Hjärndimma, Viktproblem, Migrän, Uppblåsthet, Vertigo, Psoriasis, Cystor, Trötthet, PCOS, Myom, UVI, Endometrios & Autoimmuna sjukdomar.

Vintersquash (inklusive kabocha, Acorn, delicata och butternut): är laddad med näringsämnen som vår lever lätt kan lagra. Hög i karotenoider som skyddar leverceller från skador. Glukosen i vintersquash kan stabilisera levern, vilket gör att blodsockret överlag stabiliseras i kroppen.

Blomkål undviks ofta av sköldkörtelpatienter eftersom den är märkt ”goitrogen”, blomkål är faktiskt en av din sköldkörtels bästa vänner, eftersom den hjälper sköldkörteln att bekämpa EBV och innehåller spårmineral Bor för att stödja hela det endokrina systemet. Blomkål innehåller även fytokemikalier som kan stoppa sköldkörteln från att krympa under den atrofi som kan uppstå vid långvarig övermedicinering med receptbelagda sköldkörtelhormoner.

  • Ingredienser
    • 1 stor butternutsquash, halverad och fröna borttagna
    • 5,4 dl blomkålsbuketter
    • 1,2 dl tärnad lök
    • 2 vitlöksklyftor, hackade
    • 0,6 dl fint tärnad morot
    • 2,4 dl hackad svamp
    • 1 stjälkselleri, finhackad
    • 1/2 tsk torkad timjan
    • 1/2 matsked ren lönnsirap
    • 1 matsked hackad persilja; mer till garnering
    • 1/2 msk citronsaft
  • Gör så här
  • Värm ugnen till 200°C.

    Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg squashhalvorna på bakplåten. Rosta i ugnen i 40 till 50 minuter, hur länge beror på storleken på squashen, de skall vara väldigt mjuka när du sticker igenom med en gaffel. Tillsätt blomkålsbuketterna i en matberedare och mixa tills du får en grov, risliknande konsistens. Sätt åt sidan.

    Sätt en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och koka i 3 till 5 minuter tills den är genomskinlig, tillsätt lite vatten om det behövs. Tillsätt vitlök, morötter, champinjoner och selleri. Stek i 5 till 10 minuter, tills svampen och morötterna är mjuka. Ta ut och lägg i en skål. Tillsätt blomkålsriset till grönsaks- och svampblandningen tillsammans med torkad timjan, lönnsirap, hackad persilja och citronsaft. Blanda väl.

    När butternuthalvorna är mjuka fyller du dem till kanten med fyllningen. Sätt tillbaka dem i ugnen för att rosta i 5 till 10 minuter. För att servera, arrangera halvorna på ett fat eller enskilda tallrikar. Garnera med färsk persilja.

    Hitta över 75 läckra, läkande recept i Läk med detox för dig och din familj.

Relaterade recept

Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Tortillasoppa med sötpotatis
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk glutenfri Pasta Bolognese
Fettfritt, Lunch & middag Gurknudlar & Chunky tomatsås
Lunch & middag Indisk Daahl
Julrecept, Lunch & middag, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Broccoli i vitlökssås
Fettfritt, Lunch & middag Potatis & blomkålssoppa
Lunch & middag Vegoburgare
Fettfritt, Lunch & middag Zucchinilasagn (fettfri)