Fettfritt, Julrecept, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser)

Ugnsrostade brysselkål i lönnsirap

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Dessa brysselkål är otroligt tilltalande. De är söta, syrliga,  kryddiga  och rika på smak. Om du inte föredrar kryddiga, uteslut gärna kryddorna.

I Leverns Okända Kraft delar jag med mig av hur var och en av dessa ingredienser kan stödja dig och dina nära och kära i er läkning. Låt oss ta en titt…

Brysselkål: En ultimat leverrengörande mat som tillhandahåller ett stort utbud av kemiska föreningar och fytonäringsämnen. De svavelföreningar som finns specifikt i brysselkål skiljer sig från de som finns i alla andra livsmedel i den korsblommiga familjen (det vill säga Brassica), eftersom de härrör från den stora moderskaftet på vilken den lilla brysselkålen växer. Detta är några av de mest kraftfulla svavlen för levern; de har förmågan att lossa förhårdnade fängelseceller av gifter och ärvda bråkmakargifter, eftersom den har en större räckvidd för gifter som har funnits i din släktlinje i generationer, om inte århundraden. När det väl luckrar upp fängelsecellerna kommer gamla gifter ut. Brysselkålens svavel har en förmåga olik alla andra att klänga sig fast vid varje gift och säkert eskortera det ut det ur levern, antingen genom njurarna, gallgången eller tarmkanalen, hela vägen tills bråkmakaren lämnar kroppen. Det är sällsynt bland mat.

Citroner (och limefrukter): Förbättrar saltsyraproduktionen samt gallproduktionen och dess styrka. Innehåller mikromineralsalter som bryter ner patogener som improduktiva bakterier, mögel, jäst och svamp för att skydda din levers immunsystem. De rika kalciumnivåerna i citroner och limefrukter binder till C-vitaminet i dem, och båda dessa kommer in i levern, där de väcker en stillastående, trög, fettlever, vilket hjälper till att lossa och skingra fettceller. Citroner och limefrukter rensar upp smutsigt blodsyndrom, förbättrar glukosabsorptionen och skyddar till och med bukspottkörteln.

 • Ingredienser
  • 900 gram brysselkål
  • 2 msk citronsaft
  • 3 matskedar lönnsirap
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¼ tesked cayennepepp
  • ¼ tesked paprika
  • ¼ tesked röd paprikaflingor
  • ½ tsk havssalt
 • Gör så här
 • Värm ugnen till 450°F (230°C)

  Förbered brysselkålen genom att ta bort stjälkarna och dela i halvor vertikalt. Detta bör ge cirka 1,5 liter halverade brysselkål.

  Häll citronsaft, lönnsirap, vitlöksklyfta, cayennepeppar, paprika, rödpepparflingor och ¼ tesked av havssaltet i mixern och mixa tills en slät marinad bildas. Lägg brysselkålen i stor skål och blanda runt i marinaden.

  Bred ut brysselkålen med framsidan nedåt på två bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att spara den överblivna marinaden i mixerskålen.

  Rosta brysselkålen i 15 till 20 minuter tills de börjar bli gyllenbruna. För extra krispighet, grilla dem i 1 minut extra innan du tar ut dem från ugnen. Lägg genast tillbaka de rostade brysselkålen i mixerskålen och släng dem i den överblivna marinaden. Strö den återstående ¼ teskeden havssalt över toppen och servera omedelbart för bästa resultat.

  Tips:

  Hoppa inte över steget där du sparar lite av marinaden. Att slänga ner brysselkålen i marinaden igen efter rostning gör att de suger upp den extra smaken och gör dem extra goda!

  4 portioner

Relaterade recept

Fettfritt, Julrecept, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser)
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Sköldkörtelläkande smoothie
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Smoothie med hallon & persika
Fettfritt, Mellanmål, Smoothie & dryck Läskande vilda blåbärsdryck med honung & apelsin
Tillbehör (dressing/röror/såser) Cashewnöts Aioli
Julrecept, Snacks & sött Kanel Streusel kaka
Julrecept, Snacks & sött Pepparkakor
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk Japchae
Julrecept, Snacks & sött Pecanpaj
Bröd, Julrecept, Snacks & sött Pumpabröd