Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål

kikärtspaj / Kikärts quiche

Broccoli: Broccolins ”stammar” är rika på svavelföreningar, som inte undersöks i den utsträckning som behövs – de är viktigare än vi inser. Dessa fytokemiska svavelföreningar fungerar som skadliga gaser för ovänliga bakterier och andra mikroorganismer inuti tarmkanalen och reser också direkt till levern, där de mättar levervävnaden, vilket gör att leverns immunsystem har en chans att bekämpa patogener.

Tomater: Innehåller viktiga mikronäringsämnen, fytokemikalier, vitaminer och mineraler för att stödja många funktioner i levern. Lykopen är ett älskat näringsämne som levern beundrar: levern använder det för att skydda sig från cellskador, plus lykopen hjälper levern att avgifta röda blodkroppar säkert, smidigt och effektivt. Fruktsyrorna i tomater hjälper till att hålla gallblåsan frisk, hjälper till att ta bort slam från gallblåsan och till och med minska gallstensstorleken. Även dåligt odlade tomater har ett högt mineralinnehåll. Dessa mineraler når ofta till den djupa, inre kärnan av levern, och hjälper till att förebygga sjukdomar där det vanligtvis börjar för människor. Tomater växer på natten, under månskenet, och levern reagerar också på månsken – när det är fullmåne, tenderar levern att arbeta hårdare med att rengöra, filtrera och bearbeta under småtimmarna på morgonen. När ekologiska tomater eller arvstomater finns i kosten, samverkar fullmånenergin som de samlat in under sin odlingscykel med leverns förmåga att rena. Om du undviker tomater på grund av trenden att nattskatteväxter är farligt som ständigt cirkulerar om och om igen, går du miste om att hålla din lever frisk och förebygga sjukdomar.

  • Ingredienser
    • 9,5 dl små broccolibuktor
    • 9,5 dl halverade körsbärs- eller druvtomater
    • 9,5 dl tärnad rödlök
    • 8 vitlöksklyftor, med skal på
    • 4,8 (2 cups) dl vatten
    • 7,2 dl (3 cups) kikärtsmjöl
    • 4 matskedar färsk citronsaft
    • 1/2 tsk salvia
    • 1/2 tsk mejram
    • 1/2 tsk timjan
    • 1/4 tsk muskotnöt
    • 1/2 tsk rosmarin
    • 1/2 tsk svartpeppar
    • 2 tsk havssalt
  • Gör så här
    • Värm ugnen till 200°C. Fördela broccolibuketter, tomater, rödlök och vitlöksklyftor på två bakplåtar klädda med bakplåtspapper och rosta i 15 till 20 minuter tills de är mjuka.

     

    • Skala de rostade vitlöksklyftorna (var försiktig så att du inte bränner fingrarna!) och lägg dem i mixern tillsammans med vatten, kikärtsmjöl, citronsaft, kryddorna och havssalt och mixa till en slät smet. Häll smeten i en stor skål och rör ner alla de rostade grönsakerna. Häll denna blandning i en pajform eller panna med bakplåtspapper.

     

    • Alternativt kan du lägga pajsmeten i vanliga muffinsformar och göra små minipajer. Grädda i 30 till 35 minuter, öppna ugnen halvvägs för att släppa ut ånga. Pajen är klar när toppen är brynt och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren. Ta ut pajen från ugnen och låt svalna innan servering.

     

    • Tips:
      Gör dubbel sats och frys in för att ha som ”grab-and-go-måltid”. Ta bort bakplåtspappret innan du fryser ner dem.Ca 6-8 portioner

     

    Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål
Fettfritt, Lunch & middag Gurknudlar & Chunky tomatsås
Fettfritt, Mellanmål, Smoothie & dryck Vilda Blåbärssoppa
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Fettfritt, Snacks & sött Bär & fruktremmar
Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött Bär med honung
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk Japchae
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Potatis-, morot- & zucchinibiffar
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Vegansk köttfärslimpa gjord på linser
Lunch & middag Blomkåls Nuggets