Broccoli: Broccolins ”stammar” är rika på svavelföreningar, som inte undersöks i den utsträckning som behövs – de är viktigare än vi inser. Dessa fytokemiska svavelföreningar fungerar som skadliga gaser för ovänliga bakterier och andra mikroorganismer inuti tarmkanalen och reser också direkt till levern, där de mättar levervävnaden, vilket gör att leverns immunsystem har en chans att bekämpa patogener.
Tomater: Innehåller viktiga mikronäringsämnen, fytokemikalier, vitaminer och mineraler för att stödja många funktioner i levern. Lykopen är ett älskat näringsämne som levern beundrar: levern använder det för att skydda sig från cellskador, plus lykopen hjälper levern att avgifta röda blodkroppar säkert, smidigt och effektivt. Fruktsyrorna i tomater hjälper till att hålla gallblåsan frisk, hjälper till att ta bort slam från gallblåsan och till och med minska gallstensstorleken. Även dåligt odlade tomater har ett högt mineralinnehåll. Dessa mineraler når ofta till den djupa, inre kärnan av levern, och hjälper till att förebygga sjukdomar där det vanligtvis börjar för människor. Tomater växer på natten, under månskenet, och levern reagerar också på månsken – när det är fullmåne, tenderar levern att arbeta hårdare med att rengöra, filtrera och bearbeta under småtimmarna på morgonen. När ekologiska tomater eller arvstomater finns i kosten, samverkar fullmånenergin som de samlat in under sin odlingscykel med leverns förmåga att rena. Om du undviker tomater på grund av trenden att nattskatteväxter är farligt som ständigt cirkulerar om och om igen, går du miste om att hålla din lever frisk och förebygga sjukdomar.
Detta receptet är översatt från medicalmedium.com