Lunch & middag, Snacks & sött

Pannkakor med smak av äppelpaj

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Det finns så många sätt att få pannkakor att smaka utsökt, dessa äppelpajspannkakor kanske kan bli din nya favorit. Kryddade äpplen & lönnsirap toppat på en hög av perfekta pannkakor – det blir inte mycket bättre! Dessa pannkakor är perfekt som julgodis eller en fantastisk helgfrukost eller lunch för hela familjen. De är fria från ägg, mejeriprodukter och gluten och är låga i fett, vilket gör dem till en njutning du kan må bra av.

Äpplen har underbara antiinflammatoriska egenskaper och ger betydande resultat för dem som lider av autoimmuna sjukdomar som Addisons sjukdom, kardiomyopati, celiaki, lupus och multipel skleros. Äpplen innehåller pektin, som är en gelliknande fiber som kan förhindra förruttnelse av protein i matsmältningskanalen. Pektin fungerar som en tarmkvast för att rengöra och sopa ut skräp från tjocktarmen. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som lider av förstoppning eller påverkningar.

Äppelpektin har också visat sig binda med radioaktiva rester och giftiga tungmetaller som bly och kvicksilver och på ett säkert sätt avlägsna dem från kroppen. Ytterligare en fördel med äppelpektin är att det har förmågan att begränsa mängden fett som våra fettceller kan absorbera genom att bygga en barriär som naturligt kontrollerar uppbyggnaden av fett i kroppen vilket gör det till ett utmärkt val för alla viktminskningsprogram.

  • Ingredienser
  •  

    Pannkakssmeten:

    • 1,2 dl + 1-2 msk osötad mandelmjölk
    • 0,8 dl osötad äppelmos*
    • 2,4 dl glutenfritt havremjöl
    • 2 msk kokossocker
    • 1/2 tsk mald kanel
    • 1/4 tsk mald kardemumma
    • 1/8 tsk mald muskotnöt
    • 1 tsk bakpulver
    • 2-3 msk lönnsirap, för att ringla över.

      För de kryddade äpplena:  
    •  2 röda äpplen, tärnade
    •  1 msk citronsaft
    • 1/2 tsk kanel
    • 1/4 tsk mald kardemumma
    • 2 msk kokossocker
    • 2 tsk vatten
  • Gör så här
  • I en liten skål eller kanna, kombinera mandelmjölk och äppelmos. Blanda väl och ställ åt sidan.

    Tillsätt havremjöl, kokossocker, mald kanel, mald kardemumma, mald muskotnöt och bakpulver i en medelstor skål och vispa ihop. Häll i äppelmossblandningen i mjölet och rör tills du får en jämn smet. Tillsätt 1-2 msk av mandelmjölk om det behövs – smeten ska vara tjock men hällbar. Sätt åt sidan.

    För att göra de kryddade äpplena, kombinera de tärnade äpplena, citronsaften, malen kanel, mald kardemumma, kokossocker och vatten i en liten kastrull och låt koka upp. Koka utan lock i 5-10 minuter tills äpplena är genomstekta.

    Medan äpplena kokar, placera en non-stick crepe eller vanlig panna på medelhög värme och tillsätt ett par skedar pannkakssmet. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de fått färg undertill, vänd sedan. Upprepa med resten av smeten.

    Servera pannkakorna genast med kryddade äpplen och en klick lönnsirap.

    2 portioner

    För att ta reda på mer om de oupptäckta läkande egenskaperna hos dussintals livsmedel, kolla in den #1 bästsäljande boken, Leverns Okända Kraft

    * Äppelmos utan tillsatser kan vara svårt att hitta. Urtekram är det ända märket jag hittat än så länge. Brukar finnas på Ica maxi. 

Relaterade recept

Lunch & middag, Snacks & sött
Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grekisk regnbågssallad
Lunch & middag Zucchini lasagne
Fettfritt, Lunch & middag Ratatouille
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass
Julrecept, Snacks & sött Kanel Streusel kaka