Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Denna livfulla och läckra sallad förenar julens alla smaker. Med rostad butternut squash och brysselkål, på en bädd av mjuka bladgrönsaker och örter, toppad med smaken från en tranbärs-apelsinsås, kommer denna sallad verkligen att tillfredsställa! Dessa ingredienser erbjuder alla enorma läkande fördelar.
Butternut squash är hög i karotenoider som skyddar leverceller från skador. Glukosen i denna squash kan stabilisera levern, vilket gör att blodsockret kan stabiliseras i kroppen.
Bladgrönt är otroligt bra för att rena din lever som du kan applicera dagligen. De är laddade med de mineralsalter som våra hjärnor och kroppar behöver.
Tranbär innehåller ett antocyanin som hjälper till att förhindra oxidation i celler. C-vitaminet i tranbär har likheter med det sällsynta C-vitaminet i tomater genom att det ökar leverns immunförsvar.
Värm ugnen till 430F/220C. Klä en stor plåt med bakplåtspapper.
Lägg på butternut squash och brysselkål på bakplåten. Ringla över lönnsirap och strö havssalt över (om du använder). Rör om tills det är jämnt fördelat.
Rosta eller ånga i 15-25 minuter tills de är mjuka. Ta ut från ugnen och ställ åt sidan.
Lägg salladen, örter, citronsaft och rå honung i en medelstor skål. Blanda ihop allt.
Lägg sedan salladen i en serveringsskål/ fat och toppa med de rostade (eller ångade) squashen, brysselkålen och tranbärs-apelsinsåsen. Servera omedelbart och njut!
2-3 portioner