Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Denna veganska köttfärslimpan är rejäl, och full av smak, ett fantastiskt val för en semestermåltid eller till lunch eller middag för familjen när som helst på året. Det bästa av allt är att den bara är gjord på rena ingredienser och är till och med fettfri! Njut av denna limpa tillsammans med grönsaker och en sallad för en ännu mer näringsrik måltid.
Glasyr:
Värm ugnen till 375F/190C och klä en (9x5 inch) ca 22 x 12 cm brödform med bakplåtspapper.
Lägg linserna i en finmaskig sil och skölj under kallt vatten.
I en liten gryta, kombinera linser, grönsaksbuljong och lagerblad. Koka upp, låt sedan sjuda i 15-20 minuter tills linserna är mjuka men inte mosiga.
Medan linserna kokar förbereder du grönsakerna. I en keramisk non-stick panna på medelhög värme, tillsätt lök, morötter och svamp och stek, rör om då och då, i 5-6 minuter tills löken är genomskinlig. Tillsätt lite vatten om det behövs för att förhindra att det fastnar.
Tillsätt vitlök, rökt paprika, timjan, oregano, tomatpuré och havssalt och koka i ytterligare 1-2 minuter tills det doftar och är väl blandat. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
När linserna är kokta tar du bort lagerbladet och silar linserna få bort överflödigt vatten. Ju mer vatten du kan ta bort desto bättre. Sätt sedan åt sidan.
Lägg havren i en matberedare och bearbeta tills det blir fina smulor. Tillsätt linserna och de kokta grönsakerna och pulsera försiktigt tills linser och grönsaker börjar brytas ner något, men vissa behåller formen. Rör om ett par gånger med en spatel om det behövs.
När blandningen är väl blandad, lägger du du den i brödformen med bakplåtspapper under, tryck fast den i pannan med baksidan av en spatel eller sked.
Lägg i en liten skål tomatpuré, lönnsirap, citronsaft, vatten, vitlökspulver, lökpulver och havssalt. Vispa tills den är slät och bred sedan glasyren över limpan.
Sätt in linslimpan i ugnen och grädda i 45-50 minuter, tills den fått lite färg på kanterna.
Ta ut ur ugnen och låt svalna i 10-15 minuter i pannan innan du tar ut och skär upp.
Servera genast med hackad persilja på toppen. Eller, när den svalnat, förvara i en lufttät behållare i kylen i 5 dagar.
6 portioner