Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Denna läckra sallad är full av smak och precis lagom mycket krisp. Den är ett utmärkt sätt att få i sig mer gröna blad och frukt i din kost. Att massera grönkålen med avokadon gör att bladen blir mjukare, medan äpplet och pekannötterna ger salladen precis lagom med krisp. Det här receptet skulle vara bra på ett höst- eller vintersemesterbord eller helt enkelt servera det vilken dag i veckan som helst. För ett recept med lägre fetthalt kan du minska eller utelämna pekannötterna och ta med krispiga grönsaker istället, såsom finhackad selleri, morot eller kål.
Orolig för grönkål om du har problem med sköldkörteln? Var det inte – det är fantastiskt för sköldkörteln. Läs mer om varför i min bok Medial Läkning Sköldkörtelns Hemmighet. Äpplen är också fantastiska för sköldkörteln. Äpplen är antiinflammatoriska för sköldkörteln eftersom de svälter Epstein-Barr-viruset, som mycket ofta finns i sköldkörteln. När deras pektin kommer in i matsmältningssystemet frisätter det fytokemikalier som binder till EBV och höljer viruscellerna så att de inte kan föda och föröka sig.
Lägg grönkål, avokado, rå honung, citronsaft, salt och peppar i en stor skål. Massera in avokadon i grönkålen och tillsätt sedan pekannötter, tranbär och äpplen. Blanda väl och servera.
3-4 personer
För mer om äpplens oupptäckta läkande egenskaper och hur de kan hjälpa dig, kolla in min bästsäljande bok Leverns Okända Kraft.