Lunch & middag, Mellanmål, Snacks & sött

Glutenfria blåbärspannkakor

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Vem älskar inte pannkakor – speciellt när de är fulla av bara de allra bästa ingredienserna? Dessa läckra pannkakor som presenteras i min bok Sköldkörtelns Hemlighet kan mycket väl bli en helg som du kan njuta av med familj och vänner. Stjärningredienserna i dessa läckra pannkakor är vilda blåbär, banan, rå honung och lönnsirap. Varje ingrediens smakar inte bara underbart utan erbjuder också otroliga läkande egenskaper. Låt oss ta en titt på dem.

Vilda blåbär hjälper till att återställa det centrala nervsystemet och spola ut virala neurotoxiner ur levern. De innehåller exceptionellt kraftfulla antioxidanter som hjälper till att reparera din sköldkörtelvävnad och minska tillväxten av knölar. De hjälper också till att ta bort giftiga tungmetaller från hjärnan och levern. I slutändan betyder allt detta att vilda blåbär stoppar en krympande hjärna och en krympande sköldkörtel. För att inte förväxla med deras större, kultiverade kusiner, kan vilda blåbär hittas i frysavdelningen i många livsmedelsbutiker.

Bananer ger aminosyror och rätt sorts kalium för att återuppbygga signalsubstanser efter att de har blivit utbrända av virala neurotoxiner. De är också kraftfulla för sina antivirala och antiinflammatoriska egenskaper. Bananer är en underbar kalciumkälla eftersom träden växer i kalciumrik jord och de är också ett utmärkt verktyg för hypoglykemi, eftersom de hjälper till att balansera blodsockret. Oroa dig inte för modeflugan som säger att bananer har för mycket socker. Deras fruktsocker är faktiskt viktig hjärnföda, plus att det är bundet till aminosyrorna och mineralerna som ger bananerna deras livsförändrande näring.

Rå honung är det bästa påfyllningsbränslet som finns för att mata och återuppliva sköldkörteln. Glukosen och andra näringsämnen i rå honung förs praktiskt taget in i sköldkörteln för att mata körteln. Medicinsk vetenskap har ännu inte förstått det symbiotiska förhållandet mellan honung och sköldkörteln. Honung är också ett antiviralt medel som hjälper till att bekämpa virus med sin zinkhalt.

Lönnsirap innehåller dussintals spårmineraler som stärker hjärnan och resten av nervsystemet och skyddar dem från oxidation på grund av tungmetallskador och virala neurotoxiner. Lönnsirap hjälper till att bygga glykogenlagringsbanker i levern och hjärnan för att hjälpa till att balansera blodsockret, vilket håller binjurarna starka och stabila så att de kan stödja sköldkörteln.

När du gör det här receptet är det viktigt att notera att den här smeten beter sig lite annorlunda än traditionell pannkakssmet, så se till att följa anvisningarna noga. Om du får problem med att använda en stekpanna, prova att baka dem i ugnen istället för fantastiska resultat.

 • Ingredienser
  • 2 mogna bananer
  • 4 matskedar rå honung
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk havssalt
  • 1,2 dl vatten
  • 4,8 dl mandelmjöl
  • 0,6 dl potatisstärkelse
  • 2,4 dl vilda blåbär
  • 1 msk kokosolja, delad
  • 1,2 dl lönnsirap
 • Gör så här
 • 1. Till smeten, blanda bananer, honung, bakpulver och havssalt tillsammans med vattnet tills det är slätt. Tillsätt mandelmjöl och potatisstärkelse och fortsätt att mixa tills en tjock, jämn smet bildas.

  2. Om du använder stekpanna: Värm ½ tesked kokosolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Ta 1 råkad msk av smeten och häll i stekpannan för att skapa små plättar. Om det behövs, använd baksidan av skeden för att jämna ut smeten jämnt till en cirkel. Stek pannkakorna i ca 2½ till 3 minuter, vänd sedan och stek i 4 minuter på andra sidan tills de är genomstekta. På grund av bananen kommer insidan av pannkakan att förbli fuktig även när de är färdiga.

  3. För att baka i ugnen: Värm ugnen till 165°C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper och smörj bakplåtspappret lätt med kokosolja. Häll smeten på bakplåtarna i 3-tums cirklar (ca 7 cm) Om det behövs, använd baksidan av en sked för att jämna till smeten. Grädda pannkakorna i ugnen i 8 till 10 minuter tills kanterna blir gyllene, vänd sedan och grädda i 2 minuter till.

  4. För den vilda blåbärslönnsirapen, kombinera  1,2 dl lönnsirap och 2,4 dl vilda blåbär i en liten kastrull på medelvärme. Värm sirapen i 3 till 5 minuter, rör om ofta tills den är varm och väl blandad.

  5. Stapla pannkakorna på ett fat och servera toppat med vildblåbärslönnsirap.

  Tips:

  * Den här smeten beter sig inte som traditionell pannkakssmet. Den blir något tjockare, vilket innebär att du kan behöva använda en sked för att jämna till den.

  * Dessutom måste pannkakorna vändas innan de verkar klara. Smeten ska dock hålla ihop bra, så skjut snabbt ner spadet under och ge dem ett ordentlig sväng.

  Blir ca 16 små pannkakor

  Lär dig mer om hur du kan läka och få fler fantastiska läkningsrecept i Läk med Detox och Sköldkörtelns Hemlighet.

Relaterade recept

Lunch & middag, Mellanmål, Snacks & sött
Julrecept, Snacks & sött Kanel Streusel kaka
Smoothie & dryck, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Nötmjölk / Cashewnötsmjölk
Snacks & sött Födelsedagstårta
Bröd, Snacks & sött Bananbröd med vilda blåbär
Julrecept, Smoothie & dryck, Snacks & sött Pepparkaksmoothie
Mellanmål, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Hummus på svarta bönor
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Fettfritt, Snacks & sött Banana Foster
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Vegansk köttfärslimpa gjord på linser