Smoothie & dryck, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser)

Nötmjölk / Cashewnötsmjölk

Endel tycker inte om smaken av kokos i matlagning och då är det perfekt att använda casshewnötsmjölk  istället. Eller tex ta 50/50.
Här kommer ett enkelt och snabbt recept på Cashewnötsmjölk som du kan använda när du lagar gräddsåser, gratänger, stuvningar eller desserter. Vill du tex göra mandelmjölk gör du på samma sätt men tar mandlar istället för cashewnötter.

Recept för 7 dl färdig nötmjölk

  • 0,75 dl cashewnötter
  • 6 dl vatten

Smaksättning (valfri)

  • 1 krm äkta vaniljpulver för vaniljmjölk
  • 1 knivsudd salt för att runda av smaken på mjölken
  • 1 tsk (eller mer efter smak) honung eller lönnsirap för en sötare mjölk

Mixa cashewnötter med först 3 dl vatten på högsta hastighet i en höghastighetsblender tills mjölken är helt slät och gräddig. Tillsätt resten av vattnet och smaksättning om du vill och mixa. Förvaras i kylskåp 3-4 dagar.

  • Ingredienser
  • Gör så här

Relaterade recept

Smoothie & dryck, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser)
Tillbehör (dressing/röror/såser) Cashewnöts Aioli
Bröd, Snacks & sött Veganskt, Glutenfritt Bananbröd
Tillbehör (dressing/röror/såser) Vår Dressing
Mellanmål, Snacks & sött Jordgubb & Citronbars
Tillbehör (dressing/röror/såser) Mint & tahinidressing
Tillbehör (dressing/röror/såser) Queso-dipp
Tillbehör (dressing/röror/såser) Kycklingkrydda (Poultry seasoning)
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass
Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grönkålspesto