Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött

Bär med honung

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Låt inte enkelheten i detta recept lura dig. Det är så gott att det mycket väl kan bli en daglig bas; det är också en av de mest näringsrika måltiderna eller mellanmålen du kan äta! Njut av det till frukost, ett mellanmål, en lätt lunch tillsammans med en lummig grönsallad, eller servera en stor skål med detta recept för hela familjen att njuta av under dagen.

Bär är en räddaren i nöden. Deras huvudsakliga kraft kommer från antioxidanter, mirakelkämparna för fria radikaler. Bär sprider sitt hälsovärde med sina djupa lila, blå och svarta färger, som kommer från polyfenolerna som kallas antocyaniner (inklusive malvidin) och antocyanidiner. De är också rika på dimetylresveratrol och dussintals andra fytokemikalier, aminosyror och koenzymer. Bär har också dolda föreningar som hindrar överskott av adrenalin från att orsaka skador på organ. Detta gör björnbär, hallon, jordgubbar, mullbär, blåbär, fläder och liknande avgörande för livet på jorden

Rå honung har kraften att stärka immunförsvaret, främja matsmältningshälsa, minska irritation i halsen, stabilisera blodtrycket, lugna nerver, läka sår, rena blodet, bekämpa förkylningar och influensa, lindra halsont och laryngit och spola njurarna. Det är också bra för matsmältningen eftersom det innehåller probiotika som hjälper till att hålla de nyttiga bakterierna i tarmen friska och starka. Rå honung främjar sömnen och kan hjälpa till att läka och återuppbygga kroppen under natten.

 

 

 • Ingredienser
  • 2,4 dl jordgubbar, skalade och halverade
  • 2,4 dl hallon
  • 2,4 dl vilda blåbär eller blåbär
  • 2,4 dl björnbär
  • 2-3 msk vildblommig rå honung
 • Gör så här
 • Lägg alla bär i en skål, tillsätt honung och blanda tills det är täckt. Servera omedelbart.

  För mer information om de helande krafterna hos bär och många andra livsmedel, kolla in #1 NY Times bästsäljande bok Kostguiden.

Relaterade recept

Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Snacks & sött
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Leverstärkande Smoothie
Bröd, Snacks & sött Bananbröd med vilda blåbär
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Pizza-hummus
Bröd, Julrecept, Snacks & sött Fröknäcke
Fettfritt, Lunch & middag Ratatouille
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Tranbär & Apelsinsås
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Honungsmelon smoothie