4 mogna bananer (helst med bruna prickar på skalet)
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
4 dl glutenfritt havremjöl (du kan mixa glutenfria havregryn till mjöl)
2 msk lönnsirap
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1/2-1 banan till garnering
1 nypa salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa 4 bananer tillsammans med lönnsirapen till en slät smet. Det skall bli 5 dl sammanlagt.
2. Lägg alla torra ingredienser i en skål & rör ihop.
3. Tillsätt nu bananmixen i skålen med de torra ingredienserna & blanda ihop väl.
4. Klä en ugnssäker brödform med bakplåtspapper & häll i smeten. Bred ut till en jämn yta & toppa med bananskivor.
5. Placera mitt i ugnen 175 grader i ca 65 minuter. Testa med en sticka för att se om kakan är klar. Låt den svalna i 15-20 minuter innan du skär upp den. Frys ner och ta fram när du är sugen.