Fettfritt, Snacks & sött

Isglass med vattenmelon & lime

”Vattenmelon är en utmärkt frukt som effektivt återfuktar, avgiftar och renar hela kroppen på cellnivå. Den är rik på vitamin A och C samt lykopen, betakaroten, lutein och zeaxantin som är utmärkta för att ge skydd mot lung-, mun-, bukspottkörtel-, bröst-, prostata-, endometriecancer och koloncancer.

Vattenmelon är också känd för att avsevärt minska inflammation, hjälpa till att spola ut ödem, hjälpa till med viktminskning och lindra depression. Vattenmelon kan också stärka immunförsvaret samt stärka synen. Vattenmelon är inte alls så hög i socker som de flesta tror, den innehåller bara hälften av socker än vad ett äpple gör.

Vattenmelon är laddad med antioxidanter som har förmågan att neutralisera fria radikalmolekyler och hjälpa till att förebygga kroniska sjukdomar. Skalet på vattenmelon är lika fördelaktigt som innehållet då det är en av de högsta organiska natriummaten som finns i naturen och en av de bästa källorna till klorofyll och kan juiceas för en utsökt och läkande dryck.

Och om du har turen att få en vattenmelon med svarta frön, ännu bättre! Knäck dessa frön också, de har en fantastisk effekt på nervsystemet, hjälper till att slappna av i kroppen och sänker blodtrycket och innehåller användbara mängder järn, zink och protein.” – Anthony William

 • Ingredienser
  • Vattenmelon
  • Lime
  • Glassbehållare
 • Gör så här
 • Mixa vattenmelon tills den blir helt slät och sila den innan du häller upp den i glasshållarna.
  pressa några droppar lime i.
  Ställ in i frysen några timmar tills den är frusen. Perfekt en varm sommardag.

Relaterade recept

Fettfritt, Snacks & sött
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass
Mellanmål, Snacks & sött Binjuresnacks - 10 Alternativ
Snacks & sött Blåbärsmuffins
Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck Smoothie med hallon & persika
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål kikärtspaj / Kikärts quiche
Julrecept, Smoothie & dryck, Snacks & sött Pepparkaksmoothie
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass