Den här Salladen är full av näring från gröna blad och grönsaker. Serveras tillsammans med en god dressing.
”Ärter innehåller lätt assimilerbara läkande fytokemiska föreningar och kolhydrater plus ett överflöd av klorofyll som lätt absorberas i tarmslemhinnan.
Gurkor stödjer matsmältningen; de innehåller oupptäckta koenzymer som en dag kommer att kallas talafinns. Vid sidan av enzymer som har upptäckts av medicinsk forskning (som erepsin), hjälper talafinner kroppens proteinmatsmältningsprocess så att du kan få ut det mesta av allt du äter.
Bladgrönt skapar äkta alkalinitet i kroppens system, särskilt lymfsystemet, som kan bli det suraste systemet på grund av en flod av kemikalier, syror, plaster, bekämpningsmedel, tungmetaller och patogener som ständigt kommer in i lymfvägarna.” – Anthony William
Salladen:
5 dl (60 g) babyspenat
5 dl (81 g) hackad romansallat
1/2 avokado, tunt skivad (valfritt)
4-5 rädisor, tunt skivade
1 dl ärtskott
0.5 dl färska gröna ärtor
1/2 gurka, tunt skivad
4-5 körsbärstomater, halverade
0,5 dl (25 g) tunt skivad eller strimlad rödkål
Fler alternativ till tillbehör:
Solrosskott,
Microblad
Strimlade morötter
Lök
Röd/orange/gul paprika
Dressing
2,5 dl (136 g) tärnad zucchini
2 msk lönnsirap
1 tsk gurkmeja
3 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tsk tahini
1/2 tsk senapspulver (valfritt)
Nypa cayenne (valfritt)
Havssalt, efter smak (valfritt)
Nymalen svartpeppar, efter smak (valfritt)
2-3 msk vatten, mer om det behövs
Skiva och hacka alla ingredienser till salladen och lägg upp den på ett eller två serveringsfat.
Gör dressingen genom mixa alla ingredienser till en slät sås i en mixer.
Häll dressingen över salladen och blanda runt tills allt är täckt.
Orginal recept och video: https://www.medicalmedium.com/blog/spring-salad