Fettfritt, Lunch & middag

Ratatouille

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

 

Denna Ratatouille är hälsosam & ger näring till kropp, sinne och själ. De varma grönsakerna som bubblar i en välsmakande rik sås gör det till en underbar måltid som kan avnjutas av både familj och vänner. Den passar bra till soppa, sallad, blomkålsris, quinoa eller något vegetariskt tillbehör. Ratatouille går bra att frysa, vilket innebär att du kan laga mat i förväg och ha till hands för alla sista minuten-middagsbehov.

I Leverns Okända Kraft delar jag med mig av hur var och en av dessa ingredienser kan stötta dig och dina nära och kära i läkningen. Låt oss ta en titt…

Zucchini: Mycket lik gurka på vissa sätt, eftersom det också är en frukt som är till hjälp för leverhydrering, vilket gör att levern kan lagra mikrofickor med vatten som den senare kan släppa tillbaka till blodomloppet under stunder av kronisk uttorkning i ditt liv. Zucchini har en mild leverrensande effekt, vilket gör att levern kan pressa ut giftiga bråkmakare på ett säkert sätt. Det är också lugnande för tarmväggarna, driver ut patogener som bakterier och svamp, vilket möjliggör bättre absorption av näringsämnen som kan skickas upp till levern. Zucchini är fördelaktigt för gallblåsan, som innehåller fytokemikalier som faktiskt minskar inflammation i gallblåsan.

Aubergine: Undviks ofta på grund av förvirrat trossystem om natteskattevöxter, aubergine är mer värd än vad vi förleds att tro. Det kan hjälpa oss mer än vad någon vet; den enda anledningen till att det undviks är att vi inte förstår det. I själva verket har aubergine små mängder av en oupptäckt sammandragande fytokemikalie som förbättrar blodflödet till levern, tillåter att syre maximeras inuti levern och hjälper till att förhindra alla slags sjukdomar. Aubergine har också fytokemiska föreningar som binder till C-vitamin, vilket gör det mer biotillgängligt för levern och leverns personliga immunsystem. Aubergine tunnar ut smutsigt blod fyllt med fetter och gifter, vilket kan hjälpa till att stoppa blodproppar från att uppstå inuti våra ådror och underlättar också för hjärtat, vilket gör att hjärtat inte överanstränger sig när det pumpar.

 • Ingredienser
 • Ratatouille

  • 1 stor zucchini
  • 1 stor gul squash
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 9,6 dl kokt quinoa (valfritt)

  TOMATSÅS

  • 4 tomater, grovt tärnade
  • 1 gul lök, grovt tärnad
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré (se tips)
  • ½ tsk havssalt
  • ½ tesked torkad basilika
  • ½ tesked fågelkrydda (recept på fågelkrydda hittar du här)
  • ¹⁄8 tsk currypulver
 • Gör så här
 • Gör så här:

  Värm ugnen till 200 grader. Skär zucchini, gul squash, aubergine och röd paprika i tunna skivor. Ställ åt sidan.

  För att göra tomatsåsen, kombinera dess ingredienser i en kastrull på hög värme. Rör om ofta i 2 till 3 minuter tills tomaterna har släppt saften. Sänk värmen & sjud, fortsätt att röra om då och då i 15 till 20 minuter tills tomaterna har börjat kokas ner. Använd en stavmixer och mixa tomaterna till en puré. Alternativt kan du använda en stående mixer för detta steg genom att pulsmixa och lämna en öppning i toppen så att ångan kan komma ut.

  Lägg 2,4 dl av tomatsåsen i botten av en ugnsform och bred ut den för att täcka botten. Varva zucchini, gul squash, aubergine och röd paprikaskivor i vilket mönster som helst. Täck ugnsformen med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 45 till 60 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Servera ratatouillen toppad med resterande tomatsås, över en bädd av quinoa om så önskas.

  Tips:

  *För Video: https://www.medicalmedium.com/blog/ratatouille

  *Denna tomatsås går bra att frysa ner för enkla snabba måltider när som helst.

  *Om du använder tomatpuré från butik, se till att den inte innehåller citronsyra.

  *För en ännu snabbare version, skär zucchini, gul squash, aubergine och röd paprika grovt, blanda i tomatsåsen och koka allt i en ugnsform i 40 till 60 minuter tills alla grönsaker är mjuka.

  4 portioner

  Ta reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande mat och hur de stöttar levern, kolla in min bästsäljande bok, Leverns Okända Kraft.

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Tortillasoppa med sötpotatis
Fettfritt, Lunch & middag Mac & cheese
Fettfritt, Snacks & sött Äppeljuiceglass
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Fettfritt, Tillbehör (dressing/röror/såser) Läkande Buljong
Detox, Fettfritt, Smoothie & dryck Vattenmelon & ingefära lemonad
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Gurka & tomatsallad med färska örter