”Sötpotatis: Sötpotatis har fytokemiska egenskaper som lugnar en upphettad, arg, stillastående, trög och giftig lever och hjälper till att förhindra spasmer. De erbjuder också en rad hormonbalanserande fytokemikalier för levern; levern använder sötpotatis och jams för att reglera och kontrollera några av dess hormonfunktioner.
Zucchini: Zucchini är lugnande för tarmkanalens väggar, driver ut patogener som bakterier och svamp, vilket möjliggör bättre absorption av näringsämnen som kan skickas upp till levern. Zucchini innehåller även fytokemikalier som kan minska inflammation i gallblåsan.” – Anthony William
Sätt en kastrull på medelhög värme och tillsätt sedan lök, sötpotatis och vitlök. Koka i 3 till 5 minuter, tills löken är mjuk. Om grönsakerna fastnar i pannan, tillsätt lite vatten.
Tillsätt zucchinin, tillsammans med malen spiskummin, mald koriander, gurkmeja, paprika, rödpepparflingor, tomat, tomatpuré och 2,5 dl med varmt vatten. Blanda väl. Lägg på locket, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
Ta av locket och koka i ytterligare 10 minuter, tills sötpotatisen är genomstekt och grytan tjocknat.
Servera med färsk koriander.
Detta receptet är översatt från medicalmedium.com