Fettfritt, Lunch & middag

Portabellogryta

”Denna rejäla gryta är både mättande och aptitretande. Portobellosvamp, morötter, potatis, lök och färska örter kombineras i en gryta. Detta är en fantastisk måltid att servera till hungriga vänner och familj eller att förvara i kylen eller frysen för rester. Avnjut med en fräsch sallad för en verkligt själsfrämjande måltid.

Detta läckra recept är ett av över 75 recept i boken, Medical Medium Läk med detox.

Låt oss ta en titt på hur några av nyckelingredienserna i denna Portobello Stew kan erbjuda läkande stöd:

Svampar: Innehåller hundratals oupptäckta fytokemiska föreningar, varav många är avgiftande för levern utan att skada den. Svamp är medicin för levern. Många människor undviker svamp eftersom de tror att svamp matar den svamp vi har i kroppen. Men det är precis tvärtom. En svamp är en svamp som förstör svamp, och levern accepterar svampar som allierade – om levern har att göra med oönskade mikroorganismer som svamp, är svamp till stor hjälp för att få ut dem ur levern. Svampar ser till att städa bort dåliga svampar, bakterier och virus ur tarmkanalen, vilket gör att renare näringsämnen och renare blod kommer in i levern.

Potatis: Rikligt med aminosyror som specifikt hämmar virustillväxt. Potatis är hög i glukos som ger substans till levern, eftersom det är precis vad levern förlitar sig på för att hålla sig stark. Det hjälper också till att bygga upp glykogenlagring, själva resursen som skyddar oss mot blodsockerproblem, viktökning, fettlever och smutsigt blodsyndrom. Potatis håller levern jordad och stabil, vilket ger oss en bra konstitution. De undviks också för att vara en nattskatteväxt, när de i sanning har förmågan att vända många varianter av kroniska sjukdomar.

Lök: Mycket lik vitlök, lök har antimikrobiella svavelföreningar som driver ut ovänliga patogener från levern. Lök har en desinficerande kvalitet för levern, vilket gör att den inte blir inflammerad. De förbättrar också temperaturkontrollen eller ”termostaten” av levern så att den kan värma och kyla sig själv ordentligt.” – Anthony William

  • Ingredienser
    • 1 lök, grovt hackad
    • 2 stjälkar selleri, hackade
    • 480 g hackad portobello eller portobellinisvamp (ta bort stammarna)
    • 4 vitlöksklyftor, hackade
    • 2 morötter, grovt hackade
    • 720 g potatis, i fjärdedelar
    • 2 msk färska timjanblad
    • 1 msk hackad färsk rosmarin
    • 7,2 dl vatten eller Leverstärkande buljong (recept på sidan 394 i boken Leverns Okända kraft)
    • 1 msk ren tomatpuré (hitta en utan tillsatser)
    • 2 matskedar arrowroot plus 3 matskedar kallt vatten, för att tjockna (valfritt)
    • 2 msk hackad färsk persilja, till garnering
  • Gör så här
    • Placera en stor keramisk nonstick-gryta på medelhög värme och tillsätt den hackade löken. Stek i 3 till 5 minuter tills den börjar mjukna, tillsätt en sked vatten om det behövs. Tillsätt sellerin och stek ytterligare 2 minuter.
    • Tillsätt svampen och stek tills den mjuknat och fått färg, cirka 5 till 7 minuter.
    • Tillsätt sedan vitlök, morötter, potatis, timjan och rosmarin. Blanda väl. Häll i vattnet och tomatpurén och låt koka upp. Koka utan lock i 15 till 20 minuter tills potatisen och morötterna är mjuka.
    • Om du vill ha en tjockare gryta, blanda ihop arrowrot och kallt vatten i en liten skål för att göra en redning. Häll redningen i grytan och rör om väl. Koka i 2 till 3 minuter, tills grytan har tjocknat. Ta av från värmen och servera, toppad med färsk persilja.

    4 till 6 portioner.

    Tips! Om du inte har tillgång till den leverstärkande buljongen kan du använda den Läkande buljongen.

    Alternativt använda dig av Herbamare Bella buljong. Byt isåfall ut 7 dl buljong till 7 dl vatten och 1-2 msk Bella buljong.

     

    Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

    Du hittar även en video på hur man gör receptet om du går in på länken.

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Tortillasoppa med sötpotatis
Fettfritt, Lunch & middag Potatis & blomkålssoppa
Lunch & middag Vegoburgare
Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grekisk regnbågssallad
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk Japchae
Bröd, Fettfritt, Frukost, Lunch & middag, Snacks & sött Potatisvåfflor med lönnsirap
Lunch & middag Jamaicansk gryta
Lunch & middag Blomkåls Nuggets
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass