Lunch & middag

Pumpkin soup / Pumpasoppa

Detta recept är mjölkfritt och oljefritt. Om du vill göra receptet fettfritt kan du utesluta kokosmjölken och pumpafröna och tillsätta extra av  den läkande buljongen eller vatten för att nå önskad konsistens. Pumpan är stjärningrediensen i detta recept, som är laddad med läkande näringsämnen som levern enkelt kan lagra.

  • Ingredienser
    • 2 kg skalad, urkärnad och hackad pumpa
    • 2,5 dl hackad lök
    • 4 vitlöksklyftor, hackade
    • 1 msk hackad ingefära
    • 1 tsk malen spiskummin
    • 1 tsk mald koriander
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk torkad oregano eller timjan
    • 1/4 tsk chiliflakes (valfritt)
    • 5 dl läkande buljong eller vatten
    • 2,5 dl lätt kokosmjölk (eller läkande buljong)
    • 2-3 msk pumpafrön, till topping (valfritt)
  • Gör så här
  • Tillsätt pumpa, lök, vitlök, ingefära, spiskummin, koriander, paprika, oregano eller timjan, chiliflakes och läkande buljong eller vatten i en stor gryta på medelhög värme. Låt sjuda och koka utan lock i 20-30 minuter tills pumpan är mjuk.

    Lägg sedan allt i en mixer och tillsätt kokosmjölken eller buljongen. Mixa tills det är slätt, ca 1-2 minuter på hög hastighet. Alternativt kan du använda en stavmixer.

    Häll tillbaka soppan i grytan och värm upp.
    Servera soppan i skålar och toppa med pumpafrön (om du använder).

    4 portioner.

    Tips:
    Om du inte har möjlighet att göra den läkande buljongen så kan du använda Herbaria Bella Buljong  

    Receptet är översatt från medicalmedium.com

Relaterade recept

Lunch & middag
Lunch & middag Vegoburgare
Lunch & middag Zucchini lasagne
Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål kikärtspaj / Kikärts quiche
Fettfritt, Lunch & middag Klyftpotatis med hemmagjord ketchup
Lunch & middag Vårsallad
Fettfritt, Lunch & middag Tortillasoppa med sötpotatis
Fettfritt, Lunch & middag Pasta & Bönbollar i Tomatsås