Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål

Sköldkörtelläkande buljong

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Ibland kan det kännas utmanande att hålla sig till hälsosammare sätt att äta när alla andra ägna sig åt mindre hälsosam mat. Med denna antivirala, mineralrika buljong –som finns med i min bok Sköldkörtelns Hemlighet – Denna buljongen kan du dricka som en näringsrik boost när som helst, hur mycket du vill.

Sköldkörtelns Hemlighet innehåller över 25 läckra recept för dig och dina nära och kära att njuta av som också stödjer dig i att läka från sköldkörtelproblem och otaliga andra symtom och tillstånd. Tillsammans med dessa recept kommer du också att läsa om 90-dagars sköldkörtelprogram i Sköldkörtelns Hemlighet. Sköldkörtelprogrammet erbjuder dig tre val för hur du ska gå vidare med läkning så att du kan se vilken som passar dina behov och livsstil bäst. Jag inkluderade Sköldkörtelprogram i boken för att hjälpa dig att gå in i en ny fas i livet: läkande, tillblivelse, återfödelse. När du följer stegen och förslagen som beskrivs kommer du att öppna dig för transformation.

Informationen jag delar med dig i Sköldkörtelns hemlighet är till för att ge dig verkliga svar och klarhet om vad som händer i din kropp och de mest effektiva stegen och verktygen du kan använda för att läka. Om du är en ivrig läsare av hälsoböcker och artiklar och du tror att du är medveten om den senaste sköldkörtelhälsoinformationen, kommer du att bli mer än förvånad – kanske till och med chockad – över hur mycket mer det finns att veta. Informationen i Sköldkörtelns Hemlighet liknar ingenting du har läst eller hört, och den kommer att ge dig sann förståelse av den oupptäckta inre mekaniken hos våra sköldkörtel för första gången någonsin.

Sköldkörtelläkande buljong

Denna underbart näringsrika och tröstande läkande buljong innehåller ett urval av kraftfulla ingredienser för sköldkörteln och andra körtlar och organ i kroppen. Låt oss ta en titt på några av de läkande egenskaperna hos några av dem…

Persilja tar bort höga halter av koppar och aluminium, som matar Epstein-Barr-virus och i sin tur orsakar hudproblem. Det stärker också produktionen av sköldkörtelhormonet T3 genom att hjälpa till att mata och återställa sköldkörteln.

Timjan är en otrolig antiviral som är viktig för att rensa upp alla sköldkörtelsjukdomar. Dess näringsämnen kommer in i sköldkörteln, dödar virus och låter sköldkörteln återta kontrollen över sig själv, samtidigt som denna värdefulla mat också slår ner virusmängden i hela kroppen, vilket hjälper till att lindra en mängd symtom.

Sötpotatis hjälper till att rena och avgifta levern från virala biprodukter och gifter. De hjälper också till att ge näring till huden och stödja binjurarna. Dessutom hjälper de till att minska myom och cystor i hela kroppen.

Selleri stärker saltsyra i tarmen och hjälper levern att producera galla för att bryta ner mat. Det ger mineralsalter som hjälper till att stödja det centrala nervsystemet med kraftfulla elektrolyter samtidigt som de stabiliserar och stödjer binjurarna. Selleri har förmågan att rena sköldkörteln från virusgifter och stärker också produktionen av sköldkörtelhormonet T3.

Lök är fantastisk för deras svavelinnehålls förmåga att förvirra och slå ner virus samtidigt som den ger näring åt sköldkörteln. Precis som med korsblommiga grönsaker är den skarpa kvaliteten precis vad som ger dem deras värde. Lök är ett kraftfullt antiviralt medel.

Vitlök är ett antiviralt och antibakteriellt medel som dödar virusceller. Det dödar också streptokocker vilket möjliggör färre urinvägsinfektioner, sinusinfektioner och SIBO. Det hjälper till att spola ut giftigt viralt och bakteriellt avfall ur lymfsystemet.

Gurkmeja hjälper till att återställa sköldkörtelvävnaden, vilket gör att sköldkörteln kan regenerera och återställa. Arbetar med att ta itu med virusproblem i hela kroppen, fungerar som ett antiinflammatoriskt eftersom det minskar din virusmängd.

Ingefära hjälper till med näringsupptag och lindrar spasmer. Laddad med sin egen signaturvariant av biotillgängligt vitamin C, är ingefära också ett kraftfullt antiviralt medel. En av ingefärans speciella egenskaper är dess förmåga att föra kroppen ur ett reaktivt tillstånd genom att lugna nerver och muskler. Ingefära hjälper till att ge balans och homeostas till sköldkörteln, lyfter upp den om den är hypo och lugnar ner den om den är hyper.

Atlantiska havsgrönsaker (särskilt dulse och kelp) innehåller jod som är ett antiseptiskt medel för sköldkörteln – när det tränger in i körteln blir det en av sköldkörtelns mest kraftfulla kampmekanismer bredvid zink. Som tur är innehåller dulse och andra havsgrönsaker också en del zink. Dessa två värdefulla mineraler som fungerar tillsammans kan stoppa en virusinfektion i sköldkörteln, vilket minskar tyreoidit (inflammation i sköldkörteln) i processen. Havsgrönsaker hjälper också till att skydda sköldkörteln från strålningens effekter, ta bort strålning från sköldkörteln och förhindra sköldkörtelcancer.

 • Ingredienser
  • 2,4 dl finhackad persilja
  • 4 kvistar timjan
  • 2 sötpotatisar, i tärningar
  • 2 stjälkselleri, tärnade
  • 2 lökar, tärnade
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2,5 cm gurkmejarot, hackad
  • 2,5 cm ingefära rot, finhackad
  • 2 msk dulseflingor
  • 1 msk kelppulver
  • 19,2 dl vatten
 • Gör så här
 • Lägg sötpotatis, selleri, lök, vitlök, gurkmeja, persilja, timjankvistar, dulseflingor och kelppulver i en stor gryta tillsammans med vattnet. Koka upp buljongen och sänk sedan värmen och låt sjuda. Sjud buljongen i en timme. Sila och njut som en läkande, återställande buljong som kan drickas hela dagen.


  Tips

  * Det här receptet kan också avnjutas som en tjock grönsakssoppa genom att lämna grönsakerna i buljongen.

  * Alternativt kan du göra en enkel puré av detta recept. Använd en stavmixer för att puréa grönsakerna eller använd en blender. Se till att lämna ett hål så att ångan kan komma ut genom blendern, annars kan locket flyga av pga trycket!

  * Du kan göra en stor sats av denna soppa och frysa in resterna för att använda hela veckan. Prova att frysa in buljongen i en isbitsbricka för enkel upptining senare.

  * Om du vill göra den här soppan lite mer dekadent att dela med sällskap kan du lägga till en nypa salt och en liten skvätt kokosolja eller kokosmjölk i varje enskild skål precis innan servering.

  1 till 4 portioner

  Lär dig mer om hur du återställer din sköldkörtel i min nya bok Sköldkörtelns hemlighet.

Relaterade recept

Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Lunch & middag Blomkåls Nuggets
Lunch & middag, Snacks & sött Pannkakor med smak av äppelpaj
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk Japchae
Julrecept, Lunch & middag, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Broccoli i vitlökssås
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass
Fettfritt, Julrecept, Tillbehör (dressing/röror/såser) Senap på 3 olika vis