Lunch & middag

Sötpotatismackor med guacamole

Med sin krämiga konstistens passar den bra till mycket. Den är god att äta precis som den är men passar också väldigt bra att ha i smoothie eller göra en god dressing, röra eller yoghurt av.

Lider du av någon form av matsmältningsbesvär kan avokado vara till stor hjälp. Avokadon är lättsmält och lugnande för tarmen hos personer som lider av bl.a. av matöverkänsligheter, crohns, kolit eller IBS. Avokadon innehåller antiinflammatoriska ämnen & hälsosamma omega-6-fettsyror & stärker det centra nervsystemet.
Om du inte redan äter avokado, lägg till några i din veckomeny. Ät den gärna till lunch eller kvällsmål då det är bättre att hålla nere på fettet på morgonen och förmiddagen
 • Ingredienser
 • Sötpotatis mackor:
  1 sötpotatis

  Guacamole:
  1 mogen avokado
  1/2 finhackad rödlök
  1/2 dl vindruvor, dela dom på mitten
  2 små finhackade körsbärstomater
  Lite pressad lime
  Herbamare Örtsalt

   

   

 • Gör så här
 • Sätt ugnen på 225 grader, skiva sötpotatisen i ca 0,5-1 cm tjocka skivor & lägg på en plåt in i ugnen i ca 20 min. Tips! Gör några extra i ugnen, frys ner och ta sedan fram för att stoppa i brödrosten när du är sugen.

  Guacamole:
  Mosa avokadon med en gaffel, blanda i den finhackade löken, vindruvorna & tomaterna. Pressa lite lime över och krydda med örtsaltet tills du får den smak du vill ha.

Relaterade recept

Lunch & middag
Fettfritt, Lunch & middag Chow Mein - wokade nudlar
Fettfritt, Lunch & middag Ratatouille
Fettfritt, Lunch & middag Aloo Matar
Fettfritt, Lunch & middag ”Ägg”stekt ris
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Ugnsrostad Fylld Butternutpumpa
Lunch & middag Jamaicansk gryta
Lunch & middag Grönsaks Ramen
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Healing Holiday Salad