Mellanmål, Snacks & sött

Jordgubb & Citronbars

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Dessa Jordgubb & Citronbars är otroligt läckra och är ett enkelt snacks för barn och vuxna. När du biter igenom valnötssmulstoppningen ger jordgubbscitronsylten en underbar smak i mitten av barsen.

Jordgubbar är rika på antioxidanter som ökar deras förmåga att återuppbygga, reparera och föryngra kroppen. De har också höga nivåer av fenoler, som fungerar som en antiinflammatorisk, vilket gör dem till ett viktigt livsmedel för dem som lider av autoimmuna sjukdomar som astma, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, reumatoid artrit, multipel skleros, restless leg syndrome, kolit, KOL , IBS, neuropati, Crohns sjukdom, lupus, guillain-barre-syndrom och Hashimotos tyreoidit.

Citroner är en kraftfull läkande frukt som innehåller fenomenala antibiotiska, antiseptiska och anticanceregenskaper. Citroner är rika på vitamin C och B-komplex och mineraler som järn, kalcium, magnesium, kisel och kalium. De hjälper också till att rena och avgifta hela kroppen.

 

  • Ingredienser
  • Till sylten:

    • 6 dl färska jordgubbar, skalade och delade i fjärdedelar
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk skal
    • 0,6 dl lönnsirap
    • 3 msk chiafrönFör basen:
    • 4,8 dl mandelmjöl
    • 2 msk kokosolja
    • 1/4 tsk salt
    • 1-2 msk vattenFör smuldegen:
    • 2,4 dl valnötter
    • 1,2 dl osötad riven kokos
    • 2 msk lönnsirap
    • 1 tsk kokosolja
    • 1/4 tsk salt
  • Gör så här
  • Lägg jordgubbar, citronsaft, skal och lönnsirap i en kastrull på medelhög värme och låt sjuda. Koka i 10-15 minuter, tills jordgubbarna är mjuka. Mosa försiktigt med baksidan av en träslev och ta av värmen. Rör ner chiafröna och låt svalna.

    Värm ugnen till 350F/180C. I en matberedare, kombinera mandelmjöl, kokosolja och salt och bearbeta tills konsistensen liknar ströbröd. Med motorn igång, häll i vattnet och bearbeta tills blandningen går ihop till en deg.

    Klä en 22 x 22 cm bakform med bakplåtspapper och fördela blandningen ovanpå, tryck ner ordentligt och jämnt. Sätt in i ugnen och tillaga i 10-12 minuter, tills botten fått en gyllene färg. Låt svalna.

    Gör smuldegen genom att kombinera valnötter, kokos, lönnsirap, kokosolja och salt i en matberedare och mixa tills du får en fin blandning.

    När botten har svalnat, bred ut syltblandningen ovanpå och täck med smuldeg. Sätt in i ugnen och tillaga i 12-15 minuter, tills den är gyllene på toppen. Låt svalna helt innan du skär.

    9-12 st bitar

    Lär dig mer om frukt och grönsakers dolda helande krafter i New York Times bästsäljande bok Kostguiden.

Relaterade recept

Mellanmål, Snacks & sött
Fettfritt, Snacks & sött Bär & fruktremmar
Lunch & middag, Mellanmål, Snacks & sött Glutenfria blåbärspannkakor
Fettfritt, Mellanmål, Smoothie & dryck Vilda Blåbärssoppa
Fettfritt, Snacks & sött Äppeljuiceglass
Julrecept, Snacks & sött Pecanpaj
Fettfritt, Mellanmål, Smoothie & dryck Läskande vilda blåbärsdryck med honung & apelsin
Frukost, Mellanmål, Tillbehör (dressing/röror/såser) Granola med vanilj & lönnsirap
Bröd, Snacks & sött Bananbröd med vilda blåbär
Bröd, Fettfritt, Frukost, Lunch & middag, Snacks & sött Potatisvåfflor med lönnsirap