Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck

Honungsmelon smoothie

Honungsmelon är en hydrerande frukt som har fantastiska näringsmässiga och helande egenskaper. Honungsmelon är hög i vitamin C och B-komplex och mineraler som koppar och kisel. Den innehåller också ett mycket mineraliserat destillerat vatten som har förmågan att på djupet hydrera, föryngra, rena och alkalisera hela kroppen. Honungsmelon hjälper till att stärka immunförsvaret och skyddar mot förkylningar och influensa under vintermånaderna.
Det är också känt för att hjälpa till att sänka blodtrycket, stärka minnet och kognitiva förmågor, hjälpa till att gå ner i vikt, ge snabb reparation av muskler och vävnader, öka flexibiliteten, minska risken för hjärtsjukdomar och förebygga åldersrelaterad synnedsättningar.
Har du kört fast och inte kommer någonvart med din hälsa, då kan det bli en stor skiftning till det bättre om du börjar införa melon dagligen. Melon har en unik förmåga att hjälpa kroppen att rensa ut gifter, virus & bakterier.
Meloner kräver knappt någon bearbetning när den kommer in i kroppen. Fruktosen i melonen lämnar magen på mindre än en minut, sedan faller resten av frukten direkt in i tarmkanalen, vilket omedelbart stärker och fyller på kroppen.
Detta kan dock bara hända om melonen äts på fastande mage. Därför rekommenderas det att meloner äts ensamma till frukost för att få ut alla hälsosamma fördelar.
  • Ingredienser
    • 1 Honungsmelon (Kylskåpskall)
    • 1/3 tsk äkta vaniljpulver
  • Gör så här
  • Ta bort skalet, kärnorna och skär den i mindre bitar. Lägg i en mixer tillsammans med äkta vaniljpulver. Mixa till en slät kall drink.

Relaterade recept

Detox, Fettfritt, Frukost, Mellanmål, Smoothie & dryck
Fettfritt, Lunch & middag Portabellogryta
Brain Shot Therapy, Detox Anger Shifter
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Vegansk köttfärslimpa gjord på linser
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sötpotatispommes & ketchup
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Mellanmål, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Hummus på svarta bönor
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass
Smoothie & dryck, Snacks & sött, Tillbehör (dressing/röror/såser) Nötmjölk / Cashewnötsmjölk