Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Det finns en anledning till att squash är den avgörande höstgrönsaken. De är rejäla, rikliga och läckra. Detta recept kräver den söta, milda Acorn squashvarianten som blir alldeles gyllenbrun när den rostas. Du kan till och med äta skinnet!
Acorn squash är lättsmält och är ett utmärkt botemedel mot acidos och tillstånd i mage, mjälte, lever och blod. Den är underbart hög i vitamin A, E, C, B-komplex och betakaroten, järn, zink, kalcium och kalium som är avgörande för ett friskt och starkt immun- och nervsystem. Karotenoiderna är särskilt fördelaktiga för skydd mot hjärtsjukdomar, bröstcancer och makuladegeneration.
Acorn squash är också känt för att hjälpa till att minska inflammation som är utmärkt för tillstånd som astma, fibromyalgi och artrit. Dess krämiga och tröstande egenskaper kan hjälpa till att tillfredsställa en mängd olika begär samtidigt som den ger näring åt kropp och själ.
Värm ugnen till 200°C
Fyll en bakplåt med ½ tum (ca 1,2 cm) vatten och lägg squashen på plåten med den skurna sidan nedåt. Grädda i 25 till 30 minuter tills de är mjuka när man trycker på dem.
Fräs löken och vitlöken i kokosolja på medelhög värme i en medelstor panna tills de är genomskinliga och doftar, cirka 5 minuter.
Tillsätt tranbär, havssalt och svartpeppar. Fortsätt att koka på medelvärme, rör om då och då, tills tranbären är mjuka och fylliga.
Tillsätt valnötterna och honungen, rör om ofta tills valnötterna blir gyllenbruna. Avlägsna sedan från värmen.
När squashen är genomstekt tar du ut dem från ugnen och häller av eventuellt kvarvarande vatten från pannan. Vänd squashhalvorna med rätsidan upp och fyll mitten med tranbärsfyllningen.
Strö kokossocker lite lätt på kanterna på squashen och sätt tillbaka in i ugnen i 3-5 minuter tills sockret har fått färg.
Njut!