Fettfritt, Lunch & middag

Zucchinilasagn (fettfri)

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com 
För att se e video på receptet klicka HÄR

En vegetarisk lasagne utan mejeriprodukter, spannmål eller fett? Det är inte bara möjligt; det är gott! Lager av smakrik tomatsås, krämig potatisbéchamel och ugnsbakad zucchini gör detta recept verkligen speciellt och även hälsosamt! Det här är ett roligt recept att dela med familj och vänner.

Detta läckra recept är ett av över 75 recept i boken, Medial Läkning Läk Med Detox.

Zucchini: Zucchini har en mild leverrensande effekt, vilket gör att levern kan pressa ut giftiga bråkmakare på ett säkert sätt. Det är också lugnande för tarmväggarna, driver ut patogener som bakterier och svampar, vilket möjliggör bättre absorption av näringsämnen som kan skickas upp till levern. Zucchini är en fördelaktig gallblåsa mat, som innehåller fytokemikalier som faktiskt minskar en inflammerad gallblåsa.

Tomater: Utnyttja kritiska mikronäringsämnen, fytokemikalier, vitaminer och mineraler för att stödja många funktioner i levern. Lykopen är ett älskat näringsämne som levern beundrar: levern använder det för att skydda sig från cellskador, plus lykopen hjälper levern att avgifta röda blodkroppar säkert, smidigt och effektivt. Fruktsyrorna i tomater hjälper till att hålla gallblåsan frisk, hjälper till att ta bort slam från gallblåsan och till och med minska gallstensstorleken. Även dåligt odlade tomater har ett högt mineralinnehåll. Dessa mineraler når ofta till den djupa, inre kärnan av levern, och hjälper till att förebygga sjukdomar där det vanligtvis börjar för människor. Om du undviker tomater på grund av trendigt nattskuggehat som ständigt cirkulerar om och om igen, går du miste om att hålla din lever frisk och förebygga sjukdomar.

Potatis: Rikligt med aminosyror som specifikt hämmar virustillväxt. Potatis är hög i glukos som ger substans till levern, eftersom det är precis vad levern förlitar sig på för att hålla sig stark. Det hjälper också till att bygga upp glykogenlagring, själva resursen som skyddar oss mot blodsockerproblem, viktökning, fettlever och smutsigt blodsyndrom. Potatis håller levern jordad och stabil, vilket ger oss en bra konstitution. De undviks också för att vara en nattskugga, när de i sanning har förmågan att vända många varianter av kroniska sjukdomar.

 • Ingredienser
 • FÖR LASAGNAN

  • 4-5 små till medelstora zucchini
  • 5 till 6 färska basilikablad, hackade (för garnering).

  FÖR POTATIS BÉCHAMEL

  • 6 stora potatisar, skalade och tärnade (ca 0,7 kg)
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 2 msk arrowrotmjöl
  • 1 msk vatten (valfritt).

  FÖR TOMATSÅSEN

  • 10.8 dl (4,5 cup) krossade eller tärnade tomater
  • 1 lök, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,6 dl hårt packad färsk basilika, hackad
 • Gör så här
 • Värm ugnen till 350°F/180°C.

  Skär av ändarna på zucchinin. Skär sedan lasagneplattor av zucchinin, cirka 0,5 cm tjocka. Det är lättast att göra med en mandolin. Lägg dem på två eller tre stora bakplåtar täckta med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen i 25 till 30 minuter, tills de nästan är torra. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Om skivorna fortfarande verkar blöta, dutta dem några gånger med hushållspapper för att få bort överflödig fukt.

  För att göra potatisbéchamel, ångkoka potatisen i ca 15 till 25 minuter tills den är mjuk. Ta av från värmen och lägg i en mixer tillsammans med lökpulvret, citronsaften och arrowroten. Mixa tills det är slätt, tillsätt en matsked vatten om det behövs för att blanda. Sätt åt sidan.

  För att göra tomatsåsen skär du upp tomaterna och lägg i en medelstor kastrull. Tillsätt lök, vitlök, oregano och timjan. Koka på hög värme i 20 till 25 minuter tills det har tjocknat. Tillsätt basilikan. Låt svalna i 10 minuter.

  För att montera lasagnen täcker du botten av en liten lasagneform med ett lager ugnsbakad zucchini som överlappar något. Tillsätt sedan en fjärdedel av tomatsåsen, precis tillräckligt för att täcka zucchinin. Tillsätt sedan en fjärdedel av potatisbéchamelen, precis tillräckligt för att täcka tomatskiktet. Om du lägger till för mycket av någon av dem kommer du att få en rinnig, vattnig lasagne. Upprepa, gör lager med zucchini, tomatsås och potatisbéchamel, lägg fyra till fem lager totalt.

  Grädda i mitten av ugnen i ca 45 till 50 minuter tills den fått färg på toppen och zucchinin är mör. Låt svalna i minst 20 minuter innan du skivar så såsen kan tjockna. Servera med hackad färsk basilika på toppen.

  Hitta över 75 fler läckra, helande recept i Medial Läkning Läk med Detox för dig och din familj.

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag
Julrecept, Lunch & middag Fylld Acorn Squash
Fettfritt, Julrecept, Lunch & middag Healing Holiday Salad
Fettfritt, Snacks & sött Banana Foster
Fettfritt, Lunch & middag Klyftpotatis med hemmagjord ketchup
Fettfritt, Lunch & middag ”Ägg”stekt ris
Fettfritt, Lunch & middag Aloo Matar
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Fettfritt, Mellanmål, Smoothie & dryck Vilda Blåbärssoppa