Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck, Tillbehör (dressing/röror/såser)

Bananmjölk

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com

Bananmjölk är ett läckert hemlagat alternativ till annan mindre hälsosam mjölk. Prova det över fruktflingor eller med havregryn, njut av det som en drink på egen hand eller serveras tillsammans med ett kakrecept som Glutenfria banan & havrekakor (recept hittar du HÄR) eller Hallon Linzerkakor (recept hittar du HÄR)

Fruktosen i banan är leverns favoritkälla till mat. Det ger snabbt bränsle till levern och väcker sömniga celler, vilket ökar deras uppfinningsrikedom och arbetsresultat. Banan lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst och svampdödande livsmedel. De är bra att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.

 

 

 • Ingredienser
  • 1 fryst banan
  • 1 färsk (skalet skall bra gult med bruna prickar på)
  • 3,6 - 4,2 dl vatten, för önskad tjocklek
 • Gör så här
 • Mixa alla ingredienser tills den är helt slät. Häll över flingor, hackad frukt, drick som ett glas mjölk eller något annat sätt du väljer.

  För fler läckra läkningsrecept, kolla in NY Times bästsäljande bok Medical Medium Läk med Detox: Hälsoprogram för de som lider av Ångest, Depression, Acne, Eksem, Borrelia, Tarmproblem, Hjärndimma, Viktoroblem, Migrän, Bloating, Vertigo , Psoriasis, Cystor, Trötthet, PCOS, Myom, UVI, Endometrios & Autoimmun.

Relaterade recept

Fettfritt, Frukost, Smoothie & dryck, Tillbehör (dressing/röror/såser)
Mellanmål, Smoothie & dryck, Snacks & sött Caramel Date Chaga Latte
Detox, Fettfritt, Lunch & middag, Mellanmål Sköldkörtelläkande buljong
Lunch & middag, Tillbehör (dressing/röror/såser) Grekisk regnbågssallad
Fettfritt, Snacks & sött Persikoglass
Fettfritt, Lunch & middag Vegansk glutenfri Pasta Bolognese
Tillbehör (dressing/röror/såser) Vår Dressing
Fettfritt, Snacks & sött Vilda blåbär & apelsinglass
Tillbehör (dressing/röror/såser) Guacamole på gröna ärtor