Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
En hälsosam uppdatering till en klassisk favorit. Serveras i en wrap, rullad i ett salladsblad eller nori ark, lägg ovanpå en sallad, eller serveras med grönsakscrudités, det är alltid lika mångsidigt som det är gott.
Selleri: En av de mest kraftfulla antiinflammatoriska livsmedel, eftersom det svälter improduktiva bakterier, jäst, mögel, svamp och virus som finns i kroppen och spolar ut deras gifter och skräp ur tarmkanalen och levern. Patogener som dessa är så ofta den underliggande orsaken till inflammation – i deras frånvaro är din kropp mycket bättre förmögen att hantera allt som livet kastar dig i vägen. Samtidigt hjälper selleri bra bakterier att frodas.
Lök: Mycket lik vitlök, lök har antimikrobiella svavelföreningar som driver ut ovänliga patogener från levern. Lök har en desinficerande kvalitet för levern, vilket gör att den inte blir inflammerad. De förbättrar också temperaturkontrollen eller ”termostaten” av levern så att den kan värma och kyla sig själv ordentligt.
Senapsfrön: En medicinsk krydda som har använts terapeutiskt i tusentals år. Senapsfrön är rika på antioxidanter, och har svampdödande och antiseptiska egenskaper som gör dem bra för att rengöra matsmältningskanalen och avgifta kroppen.
Lägg kikärtorna i en medelstor skål och mosa med en gaffel eller potatisstöt tills det nästan är helt slätt.
Tillsätt rödlök, selleri, senapspulver, tahini, citronsaft, dill och havssalt. Blanda väl. Servera omedelbart eller kyl tills du skall äta det.
2 portioner
För mer om de helande egenskaperna hos dussintals olika livsmedel, kolla in min #1 NY Times bästsäljande bok, Kostguiden.
Lär dig mer om hur du läker från New York Times bästsäljande bok Läk med Detox.