Fettfritt, Lunch & middag

Mac & cheese

Detta receptet är översatt från medicalmedium.com  

Har du vuxit upp med att äta makaroner och ost? I detta receptet som är en barndomsklassiker finns varken mejeriprodukter, gluten eller fett som den normalt innehåller. Den är ett bra val om du vill läka din lever & innehåller massor av smaker. Hugg in i en tröstande skål med denna krämiga pasta när du vill ta ett steg tillbaka i tiden eller för en enkel måltid som kommer att glädja familjen.

Potatis har haft ett dåligt rykte alldeles för länge. Som offer för kriget mot livsmedel som av misstag kategoriserats som ”sjukdomsproducerande” har potatis fått skulden för sjukdomar de aldrig orsakat. Potatis anklagas felaktigt för att bidra till fetma, diabetes, cancer, Candida-överväxt och många andra tillstånd, medan dessa mirakulösa knölar i själva verket kan vända dessa sjukdomar. Det är rätt! Potatis är faktiskt bra för personer med diabetes, eftersom de hjälper till att stabilisera blodsockret. Hela potatisen, inifrån och ut, är värdefull och fördelaktig för din hälsa: potatisväxter hämtar några av de högsta koncentrationerna av makro- och spårmineraler från jorden.

Morötter är en snabb leverpåfyllande källa till glukos som är kopplad till mineraler och vitaminer. När morötter äts råa är de högre i antiseptiska fytokemiska föreningar som hämmar tillväxten av ovänliga mikroorganismer.

  • Ingredienser
    • 340 gram glutenfri, majsfri pasta
    • 2 medelstora potatisar, skalade och tärnade
    • 1 medelstor morot, skalad och tärnad
    • 1 tsk vitlökspulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 1/2 tsk paprika
    • 1 tsk torkad oregano
    • 1/2 tsk gurkmeja
    • 1 msk citronsaft
    • 1/2 tsk havssalt, mer efter smak
    • 1,2 dl vatten eller grönsaksfond
    • Svartpeppar, efter smak
  • Gör så här
  • Koka pastan i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och ställ åt sidan.

    Lägg den tärnade potatisen och moroten i en ångkokare eller durkslag över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock eller tättslutande folie och ånga i 10-15 minuter, tills de är mjuka. Avlägsna från värme.

    Tillsätt den ångade potatisen och moroten i en mixer tillsammans med vitlökspulver, lökpulver, paprika, oregano, gurkmeja, citronsaft, havssalt och vatten. Mixa tills det är slätt.

    Lägg den kokta pastan i en stor kastrull eller gryta och tillsätt såsen. Värm tills den är genomvärmd, ca 3-5 minuter. Smaka av med svartpeppar innan servering.

    4 portioner

    Ta reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöder levern, kolla in min bästsäljande bok, Leverns Okända Kraft 

    ———————————

    Tips!

    Glutenfri pasta utan tillsatser, majs eller ägg finns att köpa bland de glutenfria produkterna i matbutiken. Var noga och läs på innehållsförteckningen.
    Semper har bl.a en penne och en spaghetti gjord på endast brunt ris som är supergod. Den finns att köpa HÄR eller på din Ica.

    Du kan även köpa pasta som är gjord på tex linser, mungbönor, kikärtor m.m.

     

Relaterade recept

Fettfritt, Lunch & middag
Fettfritt, Snacks & sött Fläderbärsglass
Fettfritt, Snacks & sött Citronmelissglass
Bröd, Fettfritt, Lunch & middag Pizza & salladswraps gjord på potatis
Lunch & middag Vegoburgare
Fettfritt, Lunch & middag Blomkålsris med indisk kryddad salsa
Fettfritt, Lunch & middag Aloo Matar
Fettfritt, Snacks & sött Äppeljuiceglass
Fettfritt, Lunch & middag Mac & cheese