”Full av smak och med en inbjudande, rik arom från örter och kryddor, kommer denna läckra twist på traditionell mexikansk tortillasoppa sannolikt att bli en hit. Tillsatsen av sötpotatis ger extra smak, mättnad och läkande näringsämnen. Detta recept kommer från Revised and Expanded Edition av Medical Medium.
Sötpotatis är ett viktigt livsmedel för lagring av glukos och glykogen för levern. All sötpotatis och yams är nyttiga, även vit sötpotatis. De hjälper till att stödja nästan alla funktioner som levern är ansvarig för i våra kroppar. Sötpotatis har fytokemiska egenskaper som lugnar upphettade, arga, stillastående, tröga och giftiga levrar och hjälper till att förhindra spasmer. De erbjuder också en rad hormonbalanserande fytokemikalier för levern; levern använder sötpotatis och jams för att reglera och kontrollera några av dess hormonfunktioner.” – Anthony William
Placera en stor keramisk nonstick-gryta på medelhög värme och tillsätt 2,5 dl lök och vitlök. Stek i lite vatten i 3 till 5 minuter tills löken är genomskinlig.
Tillsätt de hackade tomaterna, läkande buljongen eller vatten, tomatpuré, chipotlepulver, mald spiskummin, mald koriander, paprika och lönnsirap. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter.
Tillsätt sötpotatisen och limejuicen och koka i ytterligare 10 till 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.
Servera i skålar och toppa med extra lök och färsk koriander.
2 portioner