Detta receptet är översatt från medicalmedium.com
Nu när hösten är här är det den perfekta tiden att göra det mesta av sötpotatis, vintersquash och pumpor som finns i varje livsmedelsbutik och bondemarknad.
Sötpotatis är en av de mest läkande grönsakerna vi har tillgängliga för oss. De hjälper till att sänka blodtrycket och minska stress. De är en av de bästa anti-cancer livsmedel, och kan särskilt hjälpa till att förebygga bröst-, kolon-, lung-, hud- och muncancer.
Sötpotatis är känt för att vara lättsmält och är mycket bra mot sår, inflammerad tjocktarm, matsmältningsrubbningar och förstoppning.
Och till råga på allt smakar de jättegott! Speciellt i detta snabba och enkla läkningsrecept. Den är perfekt till middag och passar utmärkt till en stor fräsch sallad med bladgrönsaker, saftig paprika, tomat, gurka och avokado med en skvätt apelsinjuice.
Ångkoka sötpotatisen, löken, vitlöken och ingefäran tills de är mjuka (cirka 45 minuter).
Medan det fortfarande är varmt, överför till en mixer med 2,4 dl av den ångande vätskan. Mixa tills det är slätt och krämigt.
Om det behövs kan du tillsätta lite mer av den återstående ångande vätskan för att skapa den önskade konsistensen för din soppa.
Strö eventuellt krydda efter smak och toppa med färska örter som persilja, rosmarin eller timjan och en klick kokos- eller cashewgrädde.